Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο

ΚΑΪΡΟ.--

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, διαβεβαίωσε χτες ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την αλλαγή νόμων εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να απονεμηθεί «γρήγορα δικαιοσύνη» στους ενόχους της προχτεσινής δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Αιγύπτου, Χισάμ Μπαρακάτ.

Μετά την κηδεία του Γενικού Εισαγγελέα στο Κάιρο, που σκοτώθηκε από ισχυρή βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών που συνδέονται με το «Ισλαμικό Κράτος», σε ηλικία 65 ετών, ο Πρόεδρος Σίσι υποστήριξε ότι θα «ελευθερώσει το χέρι της Δικαιοσύνης στη μάχη που δίνει η Αίγυπτος» κατά των φανατικών ισλαμιστών, επιρρίπτοντας ευθύνες «σε αυτούς που εκδίδουν διαταγές θανάτου πίσω από τα κάγκελα της φυλακής». Χαρακτήρισε τον Μπαρακάτ «μάρτυρα» και «ήρωα» και συμμετείχε αργότερα και αυτός στις εκδηλώσεις πένθους που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε «με τον πλέον έντονο τρόπο» τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Αιγύπτου, ενώ η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε σε έκθεσή της ότι στην Αίγυπτο έχουν συλληφθεί από το 2013 περισσότεροι από 41.000 άνθρωποι. Χτες, επίσης, σημειώθηκε ακόμη μία βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Καΐρου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ