Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΦΗΚΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Δίκαιος ο αγώνας για το δάσος

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Σφηκιάς, οι οποίοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν εξαιτίας του γεγονότος ότι διεκδίκησαν το κοινό συμφέρον, δηλώνει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακεδονίδος Ημαθίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι με την απόφασή του αυτή εκφράζει και τη θέληση του συνόλου των κατοίκων του παραπάνω νεοσύστατου δήμου. «Ο αγώνας των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα που δημιούργησαν για την απαλλοτρίωση και απόδοση του δασοκτήματος της Σφηκιάς στους κατοίκους της είναι δίκαιος και γι' αυτό εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε απόφαση ποινικοποίησής του», σημειώνεται στο ψήφισμα.

Οι αγρότες της Σφηκιάς στην ορεινή Ημαθία αντιδρούν στην εκμετάλευση του δάσους από την φερόμενη ως ιδιοκτήτρια κ. Τρακάκη και ζητούν να παραχωρηθεί για περιορισμένη ξύλευση στο Δασικό Συνεταιρισμό. Παράλληλα απαιτούν την προστασία του από την ασυλόγιστη εκμετάλευση και χρήση του.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μακεδονίδος δηλώνουν, ακόμη, ότι θα παρέμβουν για την επίλυση του προβλήματος προς όφελος των κατοίκων και θα στηρίξουν ηθικά και νομικά τους διωκόμενους αγρότες. Απαιτούν, επίσης, να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ