Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ
Κάλεσμα συσπείρωσης και αντίστασης από τη «Δημοκρατική Συνεργασία»

Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες

Το μέλλον του δημόσιου ταχυδρομείου και τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπορεί ν' αφεθούν στη σημερινή ηγεσία της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ. Με την προτροπή αυτή η παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» απευθύνεται στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, με αφορμή το 25ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που άρχισε χτες και ολοκληρώνεται αύριο, και τους καλεί σε συσπείρωση και αντίσταση ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι εξελίξεις μέσα στο 2000 θα είναι ραγδαίες, τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης. Η είσοδος των ΕΛΤΑ στο χρηματιστήριο και η αναζήτηση «στρατηγικού συμμάχου» αποτελούν τις πρώτες επιλογές της διοίκησης, η οποία και μέσα στο 1999, με συγκεκριμένα μέτρα, αμφισβήτησε κατακτήσεις, επιχειρεί τη δημιουργία κλίματος εκβιασμών και τρομοκρατίας, ενώ συντηρεί τα μεγάλα προβλήματα στη διανομή, στις θυρίδες και το δίκτυο. Την ίδια στιγμή ξεπουλιούνται οι ταχυμεταφορές, σχεδιάζεται η ανεξαρτητοποίηση της διανομής, ενώ το ταχυδρομικό δίκτυο στη λογική της συνεκμετάλλευσης γίνεται σκαλοπάτι εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΕΛΤΑ - υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Συνεργασία» - αποδέχτηκε αυτήν την πολιτική. Δημιουργεί αυταπάτες και καλλιεργεί τον εφησυχασμό, ενώ λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τον κύριο στόχο πάλης, που είναι η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ εν συναινέσει αποδέχτηκαν την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου. Υπέγραψαν και θεωρούν επιτυχία Συλλογικές Συμβάσεις που ενισχύουν τις θέσεις της διοίκησης και εξυπηρετούν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης. Πανηγύρισαν για την υπογραφή του πλαισίου στελέχωσης, που όπως αποδεικνύεται δεν κατοχυρώνει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια αλλά τα ρουσφέτια. Αποδέχτηκαν την πρόσληψη σε οργανικές θέσεις ευθύνης «μάνατζερς», ενώ συμφώνησαν σε εκπαιδευτικό σύστημα, που αντί να επιμορφώνει το προσωπικό μετατρέπει το ΚΕΚ-ΕΛΤΑ σε μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων.

Η «Δημοκρατική Συνεργασία» συνεχίζει ν' αντιτάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο αλλά και στο νόμο 2668/98, που, όπως περίτρανα αποδείχτηκε, οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και τον τεμαχισμό των ΕΛΤΑ. Καλεί τέλος τους συνέδρους και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συσπειρωθούν σε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα, που θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα, την αυτοδύναμη ανάπτυξη και τον κοινωνικό χαρακτήρα του ταχυδρομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα (2000-09-12 00:00:00.0)
Απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (1998-11-03 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα και αύριο (1997-06-04 00:00:00.0)
"Μαύρο" το μέλλον των ΕΛΤΑ (1997-03-21 00:00:00.0)
Ψάχνουν θύματα της πολιτικής τους (1996-08-07 00:00:00.0)
Σε πορεία διάλυσης τα ΕΛΤΑ (1995-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ