Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑΣ
Kαθυστερεί η ανασύσταση του υγρότοπου

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή

Την αγωνία των φορέων της Μαγνησίας και των δήμων της Θεσσαλίας που βρίσκονται στην περιοχή της Κάρλας, για την ανασύσταση του υγρότοπου της περιοχής, μετέφερε χτες στη Βουλή με Ερώτηση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, θέτοντας ερωτήματα για την καθυστέρηση του έργου, που όμως έμειναν αναπάντητα, αφού ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε πως «όλα πάνε καλά»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, υποστήριξε πως «οι ανησυχίες και οι αμφιβολίες που διατυπώνονται στην Ερώτηση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του έργου της επαναδημιουργίας της Κάρλας. Το έργο έχει περάσει στη φάση της υλοποίησης, έχει γίνει ο διαγωνισμός, έχει υπογράφει η σύμβαση και έχουν αρχίσει οι προκαταρκτικές εργασίες».

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, τόνισε πως «μας ανησυχεί πραγματικά αυτή η καθυστέρηση. Πραγματικά υπάρχει δυσπιστία, γιατί, όπως ξέρετε, το έργο αυτό έχει εξαγγελθεί πολλές φορές», σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες ταχύτατα για την απαλλοτρίωση και για την εγκατάσταση του εργολάβου και για τις μελέτες που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση του έργου. Κυρίως πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ