Τρίτη 7 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Επέμβαση της αστυνομίας στο Ερεβάν

Επέμβαση της αστυνομίας έγινε χτες στην πλατεία Ελευθερίας του Ερεβάν, όπου εδώ και δυο βδομάδες γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έως και κατά 22%. To τελευταίο διάστημα, ο αριθμός των διαδηλωτών που είχαν στήσει οδοφράγματα, μειωνόταν σταδιακά, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε αναστολή του μέτρου και ότι θα διεξαγάγει μειοδοτικό διαγωνισμό για να βρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει τη βελτίωση του αρμενικού δικτύου ηλεκτροδότησης που ουσιαστικά ανήκει στη ρωσική εταιρεία ηλεκτρισμού Ιnter RAO UES.

Ωστόσο και χτες η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές που είχαν απομείνει ότι θα προχωρούσε στην εκκένωση της πλατείας αν δεν αποσυρθούν τα οδοφράγματα, πράγμα που έκανε προχωρώντας σε 46 συλλήψεις διαδηλωτών που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Αρμενία είναι σύμμαχος της Ρωσίας (κυρίως στο ζήτημα της ασφάλειας, συμφωνώντας με την παρουσία ρωσικών βάσεων στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ), ενώ έχει καθεστώς χώρας - παρατηρητή στην Ευρασιατική Οικονομική Ενωση, τη διακρατική καπιταλιστική ένωση που προωθεί η Ρωσία και επίσης ρωσικά μονοπώλια έχουν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα αυτή. Ταυτόχρονα, η Αρμενία συμμετέχει και στο ΝΑΤΟικό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη». Ωστόσο, τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι και η φιλοδυτική αντιπολίτευση, προσπαθεί να αξιοποιήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια ενάντια στη σημερινή κυβέρνηση του Σερζ Σαρκισιάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ