Τρίτη 7 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Σφαγή δεκάδων αμάχων στο Αντεν

Βομβαρδισμένες συνοικίες της Σαναά από τις επιδρομές του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού όπου πρωτοστατεί η Σαουδική Αραβία
Βομβαρδισμένες συνοικίες της Σαναά από τις επιδρομές του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού όπου πρωτοστατεί η Σαουδική Αραβία
ΣΑΝΑΑ.--

Οι βόμβες των αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους προκάλεσαν χτες σε λαϊκή αγορά της νότιας πόλης Αντεν νέο μακελειό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 αμάχους και τραυματίζοντας πάνω από 50 άλλους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία, στο επίκεντρο σφοδρών βομβαρδισμών βρέθηκε λαϊκή αγορά του βόρειου προαστίου του Αντεν, Φαγιούς, η οποία μέσα σε δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε σφαγείο, από τα δεκάδες πτώματα που είχαν πλημμυρίσει το χώρο και τους δεκάδες τραυματίες που έμεναν αιμόφυρτοι και αβοήθητοι στο έδαφος.

Ενα 24ωρο νωρίτερα, είχε φτάσει στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ (Μαυριτανός διπλωμάτης) Ουλντ Σέικχ Αχμεντ με στόχο την πραγματοποίηση συνομιλιών με εκπροσώπους των Σιιτών Χούτι και των ένοπλων δυνάμεων ασφαλείας που στηρίζουν τον εξόριστο (στη Σαουδική Αραβία) Πρόεδρο Χαντ, ώστε να επιτευχθεί έως τις 17 τρέχοντος μηνός (κατά την ολοκλήρωση της νηστείας του Ραμαζανιού) συμφωνία εκεχειρίας. Ωστόσο, οι πιθανότητες επίτευξης μιας τέτοιας συμφωνίας σε συνθήκες σφοδρότατων βομβαρδισμών προβάλλουν, επί του παρόντος, αδύναμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ