Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Με συνοπτικές διαδικασίες, για άλλη μια φορά, διεξήχθη η διαδικασία της συζήτησης στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει: Το τρίτο - τα τελευταία πέντε χρόνια - αντιλαϊκό μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη νέα δανειακή σύμβαση 2015 - 2018 ύψους 86 δισ. ευρώ και τη λίστα με τα προαπαιτούμενα μέτρα που τσακίζουν το λαό για να εκταμιευθεί η πρώτη δόση. Χτες, από το πρωί και μέχρι αργά το απόγευμα, συζητήθηκε και εγκρίθηκε το νομοσχέδιο από τις 4 αρμόδιες Επιτροπές σε κοινή συνεδρίασή τους, ενώ τα ξημερώματα της Παρασκευής αναμενόταν η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αργά το μεσημέρι, κατατέθηκαν από υπουργούς τροπολογίες που αφορούσαν τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και το Ασφαλιστικό.

Το ΚΚΕ, και στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια, καταψήφισε το νομοσχέδιο που φορτώνει στο λαό νέα δυσβάσταχτα βάρη και εξυπηρετεί τα σχέδια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι βουλευτές του Κόμματος στη συνεδρίαση των Επιτροπών αποκάλυψαν ένα προς ένα τα όσα αντεργατικά και αντιλαϊκά προβλέπει αυτή η συμφωνία, αλλά και τις επικίνδυνες για το λαό αυταπάτες ότι εκτός Ευρωζώνης, με εθνικό νόμισμα, αλλά εντός της ΕΕ και με το κεφάλαιο να κρατά τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν τα ρεπορτάζ από την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν είχε ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο. Ρεπορτάζ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ