Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ για να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη

Στις εγκαταστάσεις της «Θεοχαράκης ΑΕ», στον Ασπρόπυργο, περιόδευσε χτες ο Γιώργος Μαυρίκος, στέλεχος του ΚΚΕ, συζητώντας με τους εργαζόμενους και καλώντας τους να ψηφίσουν ΚΚΕ, «τη μόνη δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός, για να δυναμώσει η πάλη του ενάντια στα βάρβαρα μέτρα παλιών και νέων μνημονίων».

Η πεποίθηση των εργαζομένων ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στις 20 Σεπτέμβρη θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση, αποτέλεσε την αφετηρία για πολλές από τις συζητήσεις. Ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι η εργατική τάξη πρέπει να αναλογιστεί ότι την επόμενη μέρα των εκλογών χρειάζεται να ενταθούν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μέσα στους χώρους δουλειάς κόντρα στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, αντί να επικρατήσει κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης. «Η μόνη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα είναι με το μέρος των εργαζομένων, που παλεύει για ζωντανά και ταξικά συνδικάτα, είναι το ΚΚΕ και γι' αυτό η ενίσχυσή του είναι όρος για πιο αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες από αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο ισχυρή αντίσταση», πρόσθεσε ο Γ. Μαυρίκος. «Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο περισσότερες θα είναι οι δυσκολίες που θα συναντήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση για να εφαρμόσει τα αποφασισμένα μέτρα. Να σκεφτείτε ποια πολιτική δύναμη μπορεί να τους προκαλέσει εμπόδια και δυσκολίες και όχι ποια κυβέρνηση μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα. Αυτό το ρόλο μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τον παίξει... Οσες επιμέρους διαφωνίες κι αν έχει κανείς μαζί μας, είναι σίγουρος ότι το Κόμμα δεν είναι με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αντίθετα συγκρούεται μαζί της για το δίκιο των εργαζομένων».

Το στέλεχος το Κόμματος τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, καθώς είναι το μόνο κόμμα που με την πολιτική του πρόταση αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Οπως είπε: «Το ΚΚΕ παλεύει για να πάρει ο λαός την εξουσία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, ώστε να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για λογαριασμό της εργατικής τάξης και του λαού, όχι για την κερδοφορία των μονοπωλίων, που προσθέτει μόνο βάσανα, ανεργία και εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ