Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Διαγκωνισμοί για την επιχειρηματική πίτα

Μέχρι το τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου του ΔΕΣΦΑ στο αζέρικο μονοπώλιο της SOCAR, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα, στο πρακτορείο «Ρόιτερς».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως από το 66% που θα αποκτήσει η «Socar», θα πουλήσει στη συνέχεια το 17% του ΔΕΣΦΑ σε ευρωπαϊκή εταιρεία, ώστε να ξεπεραστούν τα «νομικά κωλύματα» που θέτει η Κομισιόν, σχετικά με τους όρους του ανταγωνισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και οι χρόνοι μέσα στους οποίους θα εφαρμοστεί, σχετίζονται με το ενδιαφέρον, τη διαπάλη των μονοπωλίων και την προσέλκυση νέων «παιχτών». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, «αυτή τη στιγμή υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον (για την απόκτηση του 17% του ΔΕΣΦΑ) από ευρωπαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η βελγική "Fluxys"».

Ο Στ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι «η μεταβίβαση των περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική κοινοπραξία "Fraport" μπορεί να μην ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να είναι σε θέση το Ελληνικό Δημόσιο να λάβει το τίμημα των 1,2 δισ. ευρώ έως τον Δεκέμβριο του 2015». Ο ίδιος ανέφερε ότι το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, σε προσεχή συνεδρίαση, θα εγκρίνει την αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ζητηθεί από τους «επενδυτές» να υποβάλουν προσφορές για ποσοστό 51% αντί του 67% που προοριζόταν για πώληση αρχικά, με την προοπτική να αποκτηθεί ένα επιπλέον ποσοστό 16% σε επόμενη φάση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ