Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία για τον ΦΠΑ στην Εκπαίδευση

Πολύς ντόρος έγινε το τελευταίο διάστημα για την επιβολή ΦΠΑ 23% σε κάθε είδους ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δηλαδή ακόμα και σε κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, ιδιωτικά ΙΕΚ κ.ά. Το μέτρο πράγματι θα αγγίξει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, αλλά ο υποκριτικός καβγάς δεν πρέπει να τις ξεγελάσει, γιατί πρόκειται για μόλις ένα από τα πάμπολλα μέτρα φοροληστείας του λαού που φέρνει το τρίτο μνημόνιο.

Η ΝΔ έκανε το θέμα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση «σημαία» και προσέφυγε σε όργανα της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι όταν θα γίνει κυβέρνηση θα το καταργήσει (!)... την ώρα που ΟΛΟΙ μαζί το ψήφισαν στα προαπαιτούμενα του μνημονίου. Μιλάμε, δηλαδή, για νέο επεισόδιο στην κοροϊδία και την εξαπάτηση του λαού.

Κι ενώ γινόταν ο σχετικός θόρυβος, η υπηρεσιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παγώσει το μέτρο. Πρακτικά, δηλαδή, το μέτρο δεν καταργείται, η εγκύκλιος εφαρμογής του ισχύει, αλλά παίρνει παράταση μέχρι τα μέσα Οκτώβρη και μετά βλέπουμε... Ουσιαστικά δίνεται χρόνος στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να μεταβούν στις εφορίες και να ενταχθούν στο σύστημα του ΦΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ