Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΟΤΑΜΙ
«Θα τα βρούμε και μετεκλογικά» για την εφαρμογή του μνημονίου

Κυβερνητική σταθερότητα, με κυβέρνηση ακόμα και «μεγάλου συνασπισμού», όπου θα μετέχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, προτείνουν στο Ποτάμι, θέλοντας να διασφαλίσουν όρους ταχύτερης προώθησης και απρόσκοπτης εφαρμογής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Ενδεικτικά, μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης, είπε μεταξύ άλλων: «Οποιος προτείνει επαναληπτικές εκλογές είναι τρελός. Πρέπει να είμαστε αυστηροί σε αυτό (...) Πρέπει να υπάρξει, άμεσα, σταθερότητα και μια κυβέρνηση πραγματικής εθνικής σωτηρίας».

Επίσης: «Αν καθίσουμε σ' ένα τραπέζι με τον Τσίπρα και τον Μεϊμαράκη, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε και θα βρούμε λύση, διότι αυτή την ώρα συντελείται η απόλυτη διάλυση της ελληνικής οικονομίας».

Και ακόμα: «Νιώθω ότι υπάρχουν σύμμαχοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Αρκεί να σηκώσουν κεφάλι, να παραμερίσουν τις παλαιοκομματικές απόψεις και να πουν ότι βάζουμε πάνω απ' όλα το καλό της χώρας».

Οπου ως «καλό» της «χώρας», δηλαδή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, στο Ποτάμι ορίζουν την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, την ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων: «Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί. Αν δεν εφαρμοστεί, θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο (...) Οι μαγκιές, είτε του Μεϊμαράκη που λέει ότι δε θα ψηφίζει τη φορολόγηση των αγροτών, είτε του Τσίπρα που λέει ότι τον εκβίασαν, είναι η επόμενη καταστροφική συζήτηση. Να τηρήσουμε λοιπόν την υπογραφή μας και να διορθώσουμε το μνημόνιο σε κάποια σημεία του». Και ακόμα: «Η χώρα δε θα σωθεί με μνημόνια, αλλά θα σωθεί με μεγάλες μεταρρυθμίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ