Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Να φτάσει παντού το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ

«Με όλες μας τις δυνάμεις συμβάλλουμε για να φτάσει σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ για τα προβλήματα του λαού μας και τη διέξοδο από αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ηρώων του Περάματος, έθεσε στο λαό της εργατούπολης το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών: «Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής».

Δεν μπορεί, επισήμανε, να «πέσει» λαϊκή ψήφος στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Λαϊκή Ενότητα - ΣΥΡΙΖΑ 2, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ της αστικής διαχείρισης, γιατί το καθένα, παρά τις παραλλαγές τους, υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, τη στρατηγική της ΕΕ, έχουν «βάψει τα χέρια» τους με την ψήφιση ή την προετοιμασία των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων.

Ειδικά για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι ο λαός της περιοχής έχει καθήκον να την απομονώσει γιατί αξιοποιεί το μεταναστευτικό και την αντιμνημονιακή ρητορεία, για να υφαρπάξει λαϊκές ψήφους, ενώ είναι ο μπράβος του καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει τα μνημόνια και την προσφυγιά. Στήνει δουλεμπορικά γραφεία, όπως στο Πέραμα, για να προσφέρει τζάμπα εργατική δύναμη στα αφεντικά της. Τα τάγματα εφόδου της χτύπησαν με λοστούς πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και έφτασε να δολοφονήσει τον νεολαίο Παύλο Φύσσα.

Αναφερόμενος στην εικόνα διάλυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, σημείωσε ότι «αντιστοιχεί στη στρατηγική της ΕΕ για τη στήριξη των μεγάλων γερμανικών και γαλλικών ομίλων, ώστε να ισχυροποιηθούν και να ανταποκριθούν στο διεθνή ανταγωνισμό, να προσαρμοστούν στις στρατιωτικές επιθετικές ανάγκες της ΕΕ». Ειδικά για τη Ζώνη, τόνισε ότι «απαξιώνεται συνειδητά», «είναι και αυτή θύμα της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ελεύθερης κίνησης του εφοπλιστικού κεφαλαίου», το οποίο καρπώνεται μεγάλα προνόμια από το αστικό κράτος και επιλέγει με κριτήριο το κέρδος τα ξένα ναυπηγεία.

Με άλλα λόγια, σημείωσε, η αιτία που κλείνουν τα ναυπηγεία και μια χώρα πλούσια σαν την Ελλάδα, με έμπειρο εργατικό δυναμικό, «δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες», είναι ότι «τα εργαλεία της οικονομίας, τα μέσα παραγωγής είναι στην ιδιοκτησία μιας χούφτας παράσιτων - εκμεταλλευτών καπιταλιστών. Η ανάπτυξη σχεδιάζεται με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και τον ανταγωνισμό και όχι την ευημερία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ