Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΑΙΓΑΛΕΩ
Ψήφο στο ΚΚΕ για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση

Από τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αιγάλεω
Από τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αιγάλεω
Με το σύνθημα «Ψηφίζω - δυναμώνω το ΚΚΕ παντού, δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού» γέμισαν την κεντρική πλατεία του Αιγάλεω η νεολαία και ο εργατόκοσμος της περιοχής το βράδυ της Πέμπτης, δίνοντας συνέχεια στην καθημερινή προσπάθεια να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκό σπίτι το κάλεσμα και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Η μαζική συμμετοχή, που έκανε την προχτεσινή συγκέντρωση την πιο μεγάλη των τελευταίων χρόνων, αποτύπωσε το ενδιαφέρον του λαού να συζητήσει για την πρόταση του ΚΚΕ και όπλισε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για να εντείνουν τη δράση τους τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Βιβή Δάγκα, υποψήφια βουλευτής στην Β' Αθήνας και δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω. Υπογράμμισε πως η δύναμη του ΚΚΕ είναι στήριγμα για τους εργάτες που ζουν και δουλεύουν στην περιοχή, για τους ανέργους και τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους απλήρωτους για 50 μέρες «πενταμηνίτες» που δουλεύουν στο Δήμο, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας. «Μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να φέρει μαζική λαϊκή ανάταση, θέληση, δράση στο δρόμο της ανατροπής», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να παλέψουν μέχρι την τελευταία ψήφο για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, κάλεσε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στη Β' Αθήνας. «Κατανοούμε την απογοήτευση του ελληνικού λαού, κατανοούμε την απογοήτευση ιδιαίτερα της νεολαίας, κατανοούμε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα», σημείωσε και έθεσε το ερώτημα: «Θα παραδοθούμε; Θα διαλέξουμε ποιος θα μας σύρει στη σφαγή του νέου μνημονίου, των νέων αντιλαϊκών μέτρων; `Η θα οργανωθούμε και θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση; Εμείς λέμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, πως ο λαός μας πρέπει να σηκώσει ψηλά το κεφάλι».

Υπενθύμισε πως από την ίδια πλατεία το ΚΚΕ έκανε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, το πρόγραμμα που τώρα έχει πια αναλάβει να υπερασπιστεί και να ξανασερβίρει στο λαό η Λαϊκή Ενότητα, ως ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2. Παράλληλα, επισήμανε πως ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί και να γυρίσει πίσω στα κόμματα που έθαψαν τα δικαιώματά του τα προηγούμενα χρόνια.

«Πηγαίνοντας στην κάλπη την Κυριακή ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί τη Δευτέρα», ανέφερε και εξήγησε πως κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει και θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. «Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση», προσέθεσε και κατέληξε: «Μια δύναμη μπορεί να είναι λαϊκή αντιπολίτευση, το ΚΚΕ, και για αυτό ο λαός πρέπει να το εμπιστευθεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ (2019-06-26 00:00:00.0)
Περιοδεία στα χωριά των Τζουμέρκων (2014-04-24 00:00:00.0)
Να είναι σίγουρη ότι θα ανατριχιάσει περισσότερο (2009-09-18 00:00:00.0)
Να προετοιμάζουμε τη σύγκρουση και ρήξη με το παλιό (2008-04-15 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου τα δικά μας συμφέροντα (2003-12-21 00:00:00.0)
Μοχλός των εξελίξεων η πάλη του λαού (1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ