Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΑΣΟΚ
Προτεραιότητα η στήριξη της «επιχειρηματικότητας»

Τους στόχους του ΠΑΣΟΚ να αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις εκλογές, να παίξει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες στο χώρο της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και να πιέσει για την εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης των μονοπωλιακών κερδών κινούμενου στις ράγες του τρίτου μνημονίου, παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας προχτές βράδυ στη ΔΕΘ.

Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να είναι το εκλογικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ «τρίτη δύναμη για να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται» και «να επαναδιαπραγματευθούμε και να βελτιώσουμε τα πιο αρνητικά και άδικα σημεία του μνημονίου», το γνωστό παραμύθι δηλαδή που πουλάνε επίσης οι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, περί βελτίωσης του μνημονίου μέσα από την εφαρμογή του...

Για το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, «βασικός τομέας ανάπτυξης είναι ηιδιωτική επιχειρηματικότητακαι πρώτα η ελληνική επιχειρηματικότητα». Για δε το κράτος επιφυλάσσει «επιτελικό, ρυθμιστικό, ελεγκτικό ρόλο με κανόνες, κράτος αποτελεσματικό, με επενδυτική συμμετοχή μόνο σε στρατηγικά αναγκαίους τομείς». Με «αξιοποίηση»της δημόσιας περιουσίας,«συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα», «φορολογικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες». Επίσης, «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επενδυτικού περιβάλλοντος».

Η Φ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να στείλει σήμα και στα ξένα μονοπώλια λέγοντας ότι «φυσικά είναι απαραίτητες οι μεγάλες ξένες επενδύσεις. Και θα τις στηρίξουμε». Εξάλλου, στοιχιζόμενη πίσω από τους συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους του εγχώριου κεφαλαίου, περιέγραψε ως μία από τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ το να γίνει η χώρα «διαμετακομιστικό κέντρο για όλη την Ευρώπη», «με επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, με νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και τον σιδηρόδρομο», τάζοντας «ψητό» σε μια σειρά λιμνάζοντα κεφάλαια.

Τέλος, πρότεινε μια σειρά από εκσυγχρονισμούς στο αστικό πολιτικό σύστημα, αναγκαίους για την εξασφάλιση της περιλάλητης πολιτικής σταθερότητας, ώστε απομακρύνοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, και με ευρύτερες συναινέσεις, να περνούν ταχύτερα τα μέτρα που χρειάζεται το κεφάλαιο: «Πάγιο εκλογικό σύστημα στηριγμένο στην απλή αναλογική, χωρίς τα μπόνους των εδρών», «κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών», «εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή χωρίς διάλυσή της», «περιορισμοί στη δυνατότητα πρόωρης διάλυσης της Βουλής» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ