Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΑΝΕΛ
Στα «γεμάτα» στα παζάρια και για την επόμενη συγκυβέρνηση

Στις διεργασίες και τα παζάρια που ήδη «τρέχουν» για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές, αναφέρθηκε χτες, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Alpha», ο Π. Καμμένος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος τον ΑΝΕΛ, εκτός από το να υπερασπιστεί τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ειδική αναφορά στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», αλλά και στο ενδεχόμενο την επομένη των εκλογών να «απελευθερωθούν δυνάμεις απ' τη ΝΔ» και να προστεθούν σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. «Υπάρχουν σοβαροί βουλευτές, καραμανλικοί βουλευτές, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη, οι οποίοι μπορούν να έρθουν κοντά μας και να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση» δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι εκείνος πρότεινε τον Χρήστο Ζώη ως υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας, για να καταδείξει αυτή τη δυνατότητα.

Κατά τ' άλλα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφορούσε σε αντιλαϊκά παζάρια για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, άμεσα ενταγμένα στους συνολικότερους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ο Π. Καμμένος, εμμέσως πλην σαφώς, ευχαρίστησε τους Προέδρους Γαλλίας και ΗΠΑ για τη στάση τους στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έφεραν το τρίτο μνημόνιο στον ελληνικό λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν πήγαμε εκεί, μπήκαν δύο άνθρωποι μέσα και βοήθησαν, ο πρώτος που βοήθησε ήταν ο Πρόεδρος Ολάντ, ο οποίος ενισχύθηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Ευθυγραμμιζόμενος, τέλος, με τις υποδείξεις του εγχώριου κεφαλαίου για «οικειοποίηση» του μνημονίου και διεκδικώντας ρόλο στην υλοποίησή του, σημείωσε: «Αυτή την ελληνική λύση καλούμαστε να προχωρήσουμε. Με μία διαφορά. Αν εμείς είμαστε μέσα, εμείς θα βοηθήσουμε στη μείωση της φορολογίας, στα κίνητρα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ