Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Συνεχίστηκε «κανονικά» και στις εκλογές το χαράτσωμα με τα διόδια

«Υπεράνω όλων» τα κέρδη των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους...

Πετώντας το «μπαλάκι» της ευθύνης ο ένας στον άλλον απάντησαν χτες τα συναρμόδια υπουργεία στην καταγγελία που έκανε από νωρίς το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το γεγονός ότι συνεχίστηκε ακόμα και χτες, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών, το χαράτσωμα όλων όσοι μετακινήθηκαν μέσω των εθνικών οδών για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι απέστειλε έγγραφο στις 29/8 προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ζητώντας τη διαμεσολάβησή του ώστε να υπάρξει ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια, όπως είχε γίνει και στο δημοψήφισμα του Ιούλη. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία σχετική απάντηση από το υπουργείο Οικονομίας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομίας σε δική του ανακοίνωση, που εξέδωσε χτες το απόγευμα, αναφέρει ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας «προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο και την άνευ καταβολής τιμήματος διέλευση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών».

«Το σχετικό αίτημα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων και της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών», ωστόσο «οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης».

Αντίστοιχα, ο γγ του ΥΠΕΣ, Κ. Πουλάκης, μιλώντας χτες το πρωί στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε την άρνηση των ιδιωτικών εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους να επιτρέψουν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια για τις εκλογές, όπως επίσης και την αξίωσή τους να πληρωθεί από το κράτος το «κόστος» μιας τέτοιας κίνησης, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως δεν έχουν πληρωθεί για τις διελεύσεις από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου τη μέρα του δημοψηφίσματος.

Με δυο λόγια: «Νόμος» και σε αυτήν την περίπτωση είναι τα κέρδη των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς, τα οποία φυσικά και δε «χωράνε» την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια ούτε για τις εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ