Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΟΤΑΜΙ
Θα είμαστε κόμμα «της λογικής» του κεφαλαίου και της ΕΕ

Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε χτες βράδυ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, λόγω του πολύ χαμηλού ποσοστού που έλαβε, μακριά από το 10% που διατυμπάνιζε ως στόχο.

Οπως είπε, πίστευε ότι «η χώρα μπορούσε ν' αλλάξει πορεία, αλλά από ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στο Γενάρη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε τη συνέχιση της διακυβέρνησης από την παλιά κυβέρνηση. Το Ποτάμι βρέθηκε πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς για τα λάθη και γι' αυτόν που ευθύνεται για τα λάθη, που είναι ο επικεφαλής. Το τι θα αποφασίσουμε, θα το δούμε τις επόμενες μέρες».

«Οταν κάτι δεν πάει καλά, η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον επικεφαλής. Εχω επίγνωση των ευθυνών μου και θα μιλήσουμε με το κόμμα και τους βουλευτές, τι δεν πήγε καλά, τι θα πρέπει να διορθωθεί», πρόσθεσε.

Για τις εξελίξεις στο επόμενο διάστημα, είπε: «Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας, αλλά θα είμαστε παρόντες στην αντιπολίτευση για να επισημαίνουμε τα σπουδαία ζητήματα της χώρας».

«Δε μίλησα με τον κ. Τσίπρα (σ.σ. χτες, μετεκλογικά) και δεν υπήρχε λόγος να μιλήσουμε, εφόσον έχει κανονίσει με ποιους θέλει να συγκυβερνήσει. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Τσίπρας να σκεφτεί λίγο καλύτερα για τη χώρα, γιατί το προηγούμενο διάστημα οι αποφάσεις του ήταν καταστροφικές».

Ωστόσο, του έστειλε μήνυμα - βασικά στο εγχώριο κεφάλαιο - ότι και αυτή τη φορά, όποτε χρειαστεί, θα στηρίξει με την ψήφο του νέα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή: «Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά είμαστε κόμμα της λογικής και της Ευρώπης, άρα η ψήφος μας κάθε φορά θα είναι με βάση ποιο είναι το κοινό καλό. Η ψήφος μας στη Βουλή θα είναι κάθε φορά διαφορετική, ανάλογα με το τι προτείνει η κυβέρνηση και το συμφέρον του τόπου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ