Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Την ευθύνη για τη χτεσινή κατάρριψη αμερικανικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν ανέλαβαν οι «Ταλιμπάν». Από τη συντριβή σκοτώθηκαν 11 άτομα. Στο μεταξύ, ο ηγέτης των «Ταλιμπάν» Μουλά Μανσούρ χαρακτήρισε την πρόσφατη κατάληψη της επαρχιακής πρωτεύουσας Κουντούζ «συμβολική νίκη» και «ιστορικό γεγονός» που, όπως ισχυρίστηκε, γιόρτασαν και οι κάτοικοί της πόλης. Η κατάληψη έληξε μετά από επιχείρηση του στρατού με τη στήριξη ΝΑΤΟικών δυνάμεων, ωστόσο προκάλεσε αφορμές για νέα κριτική για την ικανότητα των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας.

ΠΑΡΙΣΙ.-- «Σχέδιο σημαντικών περικοπών θέσεων εργασίας» ανακοίνωσε στέλεχος της «Air France - KLM», φορτώνοντας την αντεργατική επίθεση στην άρνηση των εργαζομένων να δεχτούν το σχέδιο «αναδιάρθωσης» της επιχείρησης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η CIA απέσυρε προσωπικό της από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, εξαιτίας της υποκλοπής ηλεκτρονικών δεδομένων για τα 21 εκατομμύρια ομοσπονδιακούς κρατικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με προχτεσινό δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Περίπου ένας στους πέντε βουλευτές του συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σκέφτεται να ψηφίσει υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ σε δημοψήφισμα, αναφέρει έρευνα του ιδρύματος «Ανοικτή Ευρώπη».

ΣΑΝΑΑ.-- Πάνω από 500 παιδιά σκότωσαν οι βόμβες των Σαουδαράβων και των συμμάχων τους στην Υεμένη από τα τέλη του περασμένου Μάρτη, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ στη χώρα, σημειώνοντας ότι πάνω από 1.700.000 άλλα κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα λόγω του εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι επιδρομείς από αέρος και θαλάσσης.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Φυσικό αέριο σε περίπου τρία χρόνια αξίας 3 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε χτες ότι θα αρχίσει να εξάγει η Αιθιοπία ο υπουργός Ορυχείων της χώρας, Τολόσα Σάγκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ