Σάββατο 17 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Επαφές με επιχειρηματικούς κύκλους

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, «η Κύπρος επαναβεβαιώνει τη φήμη της ως εξαιρετικού κέντρου διεθνών επενδύσεων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» σημειώνει στο κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά» ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, που συνεχίζει την πολυήμερη επίσκεψή του στην Κίνα.

Ο Κύπριος ηγέτης επισήμανε ότι στόχος του ταξιδιού του είναι η εμβάθυνση των πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων με την Κίνα, αλλά και η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας ειδικά σε κλάδους όπως οι: Ενέργεια, Τουρισμός, Μεταφορές και Τηλεπικοινωνίες.

Σήμερα, ο Ν. Αναστασιάδης θα πάρει μέρος σε επιχειρηματικό φόρουμ που οργανώνει στο Πεκίνο το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ). Αύριο, θα βρεθεί στη Σαγκάη, όπου θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Ν. Αναστασιάδης πήρε μέρος και στην Ειδική Σύνοδο Ασιατικών Πολιτικών κομμάτων που συγκάλεσε το ΚΚ Κίνας, με θέμα τους «Δρόμους του Μεταξιού» και ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που συμμετείχε σε αυτή. Το ταξίδι στην Κίνα γίνεται σε μια περίοδο που διευρύνεται το «ενδιαφέρον» διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων για το Κυπριακό και το πώς μια «λύση» θα επιδράσει πολυεπίπεδα τους συμβιβασμούς και τις αντιθέσεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, σήμερα θα γίνουν τελικά στα Κατεχόμενα τα επίσημα εγκαίνια του υποθαλάσσιου αγωγού που μεταφέρει νερό από την Τουρκία. Στη φιέστα θα παραβρεθεί και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ανακοίνωσή του, το κυπριακό ΥΠΕΞ τονίζει ότι αυτή η σύνδεση Τουρκίας - Κατεχομένων «αποτελεί παράνομη πράξη, η οποία αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, την εδραίωση της κατοχής και τη μεγιστοποίηση της τουρκικής επιρροής και ελέγχου επί της Κύπρου», συνιστά «ακόμα ένα κατοχικό τετελεσμένο, το οποίο επισυμβαίνει μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος να αναζωπυρωθεί το αντιλαϊκό παζάρι για όλη τη γύρω περιοχή (2021-07-20 00:00:00.0)
Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί σήμερα (2017-05-11 00:00:00.0)
Επίσκεψη Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα (2016-08-31 00:00:00.0)
Σταθερά ενταγμένο σε ευρύτερες διεργασίες (2016-07-21 00:00:00.0)
Στο «στόχαστρο» αντίπαλων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων (2015-09-16 00:00:00.0)
Οι ιμπεριαλιστές βρίσκουν νέες «ευκαιρίες» σε βάρος του λαού (2015-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ