Σάββατο 17 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Εστειλε πάλι σήμα ότι «θα βοηθήσει» όπου χρειαστεί

Τις γνωστές προτάσεις του Ποταμιού για εκσυγχρονισμούς στο αστικό κράτος, ιδιωτικοποιήσεις κ.ο.κ., επανέλαβε ο επικεφαλής του, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες βράδυ στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση όπου κρίνει ό,τι χρειάζεται, προφανώς με βάση τις ανάγκες του εγχώριου κεφαλαίου.

Είπε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Θέλετε πραγματικά να ελαφρύνετε τα βάρη των μνημονίων; (...) Αλλάξτε το κράτος. Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο (...) Λιγότερα υπουργεία. Λιγότερες Ειδικές και Γενικές Γραμματείες».

Παραπέρα, επέμεινε για «αξιοποίηση» της κτηματικής περιουσίας του Δημοσίου: «Εκατοντάδες δημόσια κτίρια φθείρονται και καταρρέουν. Και ο κρατικός προϋπολογισμός σπαταλά εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια (...) Ταυτόχρονα, από τα 80.000 ακίνητα του Δημοσίου, 28.000 είναι καταπατημένα».

Προσπαθώντας, δε, να περιγράψει το ρόλο που παίζει το Ποτάμι στο αστικό πολιτικό σύστημα, και τη χρησιμότητά του στη σταθερότητά του, είπε: «Οι Ευρωπαίοι μάς θέλουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα συγκροτήματα Τύπου μάς θέλουν με το ΠΑΣΟΚ. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι μάς θέλουν με τη ΝΔ. Το Ποτάμι όμως έχει άλλα πλάνα (...) Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε τις λύσεις, έχουμε τα πρόσωπα. Και πιστεύουμε στην ωφέλιμη πολιτική (...) Δε φοβηθήκαμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και στη Βουλή και στις Βρυξέλλες. Και δε διστάσαμε, την ίδια στιγμή, να χτυπήσουμε την κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς της, που με τις αποφάσεις τους γύριζαν και γυρίζουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Και κατέληξε: «Δε θα κάνουμε, λοιπόν, εύκολη αντιπολίτευση. Ούτε "όχι σε όλα" ούτε "ναι σε όλα'' (...) Το Ποτάμι, σε πείσμα όλων αυτών που επιμένουν να μας ζητάνε ξεκάθαρο ασπρόμαυρο στίγμα, λέει: Είμαστε ξεκάθαροι αλλά δεν είμαστε ασπρόμαυροι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ