Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ζητά «χαλάρωση» σε όφελος του κεφαλαίου

Σε συνάντηση στελεχών από φιλελεύθερα κόμματα της Ευρώπης, στη Μαδρίτη, συμμετείχε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, προσκεκλημένος του ισπανικού κόμματος «Ciudadanos».

Προσερχόμενος στη συνάντηση δήλωσε στους Ελληνες ανταποκριτές ότι «η Ευρώπη είναι ξανά μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας μέσα από πολιτικές ανάπτυξης και όχι μέσα από πολιτικές περιορισμού και λιτότητας», τασσόμενος ουσιαστικά - όπως και τα κυρίαρχα τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης - υπέρ μιας «χαλάρωσης» στους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να απελευθερωθούν κρατικά κονδύλια ενίσχυση καπιταλιστικών επενδύσεων.

Στη συνάντηση, στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του με τον επικεφαλής του ισπανικού κόμματος «Ciudadanos», Α. Ριβέρα και τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ, τούς ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα οι συντηρητικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή κυριαρχούν, και στο χώρο της Αριστεράς, και στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, και στο χώρο της Δεξιάς», τους είπε, λέγοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται ως συνεχιστής της «συντηρητικής» πολιτικής που είχε επιλέξει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Συνεχιστής βέβαια είναι ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, όχι όμως μιας «συντηρητικής» ή «προοδευτικής» πολιτικής όπως λέει ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά της αντιλαϊκής πολιτικής για το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, τον οποίο υπηρετεί και ο επικεφαλής του Ποταμιού...

«Η Ευρώπη ή θα γίνει προοδευτική ή θα ηττηθεί», συμφώνησαν οι τρεις τους, όπου ως «πρόοδο» παρουσιάζουν την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για την ανάκαμψη.

Σημειωτέον, Γκι Φέρχοφσταντ και Στ. Θεοδωράκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ