Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Η Πιονγιάνγκ καταγγέλλει νέα πρόκληση

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Ως «σημαντική πρόκληση» κατήγγειλαν οι αρχές της ΛΔ Κορέας τους πέντε πυροβολισμούς που δέχτηκε σκάφος της χώρας από σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας, το περασμένο Σάββατο, στην Κίτρινη Θάλασσα. Εκπρόσωποι της Σεούλ ισχυρίστηκαν ότι το πλοίο της ΛΔ Κορέας παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών. Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ το σκάφος της ΛΔ Κορέας πραγματοποιούσε περιπολία ρουτίνας στην περιοχή.

Σε τοποθέτησή τους, οι αρχές της ΛΔ Κορέας τόνισαν πως η νέα αυτή εξέλιξη σημειώθηκε «από αυτούς που θέλουν να εκτροχιάσουν εντελώς τη διαδικασία για την εφαρμογή της συμφωνίας Βορρά - Νότου» και ενώ οι προκλήσεις της Ν. Κορέας και των συμμάχων της συνεχίζονται, μήνυμα που στέλνουν και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις όπως αυτές που γίνονται αυτήν την περίοδο με την Ιαπωνία και τη συμμετοχή του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Ρόναλντ Ρίγκαν». Επιπλέον, την ίδια περίοδο συνεχίζονται και οι συναντήσεις «οικογενειακής επανένωσης» που υποτίθεται ότι συμβάλλουν στη βελτίωση του «κλίματος» μεταξύ των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες η πρωθυπουργός της Ν. Κορέας θα υποδεχτεί στη Σεούλ τους πρωθυπουργούς Ιαπωνίας και Κίνας, σε μια τριμερή συνάντηση κορυφής που έχει να γίνει σχεδόν τρία χρόνια και στην οποία θα συζητηθεί και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ