Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Προσηλωμένο στην προώθηση των «μπίζνες» του εγχώριου κεφαλαίου όπου Γης

Ενα ακόμα δείγμα της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, αποτελεί και η ανακοίνωση για τη... «συνένωση των δυνάμεων» της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) που έχει συστήσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με την Ενωση Ελληνικών Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO), με στόχο να προωθηθούν οι μπίζνες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, στις οποίες περιλαμβάνονται από μεταλλουργικές βιομηχανίες μέχρι και ναυπηγοεπισκευαστικοί όμιλοι.

Σημειώνεται ότι αποστολή του φορέα, που έχει συστήσει το υπουργείο, είναι, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, «να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας», «επιτεύγματα» που φέρουν τη σφραγίδα της ολοένα και φτηνότερης εργατικής δύναμης, του παραπέρα τσακίσματος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων κ.ο.κ., που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους και η κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς αριστερά», συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της.

Η... κοινή δράση υπουργείου και επιχειρηματιών «εγκαινιάστηκε» με την «επιχειρηματική αποστολή» που διοργάνωσαν, συμμετέχοντας με «εθνικό περίπτερο», στη «Διεθνή Εκθεση Ναυπηγικής και Βιομηχανικού εξοπλισμού ΚΟRMARINE BUSAN 2015», στις 20 με 23/10 στη Ν. Κορέα. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου «στο ελληνικό περίπτερο παρουσίασαν τα προϊόντα τους οι εταιρείες ALUMINOX ΑΕ, ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS ΑΕ, HEMEXPO - ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, NANOPHOS ΑΕ, RAYCAP AE, Α. ΜΑΛΛΙΟΣ - Σ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΟΕ, Γ. ΛΥΓΕΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ ΑΕ, Ι&Ε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, ΟΥΤΕΚΟ ΑΒΕΕ, ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ, ΦΑΡΑΝΤ ΑΕ».

Για να γίνει αντιληπτό για τι μεγέθη γίνεται λόγος, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δελτίο Τύπου, η Διεθνής Εκθεση KORMARINE είναι μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού. Το Μπουσάν είναι η 2η σε πληθυσμό πόλη της Κορέας, όπου λειτουργούν οι 10 μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες της Ν. Κορέας, μερικές από τις οποίες είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Η έκθεση διοργανώνεται από το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ν. Κορέας, με επιχειρηματικές Ενώσεις.

Οσο για τα αποτελέσματα της «αποστολής», η δήλωση της προέδρου της HEMEXPO, Ελένης Πολυχρονοπούλου, είναι αποκαλυπτική: «Η παρουσία της HEMEXPO στη διεθνή Εκθεση Kormarine είναι ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις εμπορικές μας σχέσεις με τα ναυπηγεία. Τα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής δράσης φαίνονται ήδη από τα πάνω από 50 έργα που έχουν υπογράψει οι ελληνικές εταιρείες. Γενικότερα, ο κλάδος αυτός στη χώρα μας αναπτύσσει μια έντονη δυναμική, πλησιάζοντας το στόχο της απόκτησης σημαντικού μεριδίου της ευρωπαϊκής αγοράς ναυτιλιακού εξοπλισμού η οποία είναι της τάξης των 60 δισ. ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ