Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απομάκρυνση πανεπιστημιακών γιατρών

Στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 2889/2.3.2001 για τους πανεπιστημιακούς προχωρά η κυβέρνηση διά των προέδρων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (Πε. Σ.Υ)

Συγκεκριμένα το Πε. Σ.Υ Θεσσαλονίκης εντόπισε 21 πανεπιστημιακούς γιατρούς που εργάζονταν ταυτόχρονα σε ιδιωτικές μονάδες και σε κρατικά νοσοκομεία. Εφτά από αυτούς δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν το ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα και 14 αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματικό τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο. Ετσι οι 14 απομακρύνθηκαν απ' τα δημόσια νοσοκομεία.

Πηγές απ' το υπουργείο Υγείας ανέφεραν ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι διαδικασίες για την Αθήνα. Η πολιτική του ηγεσία έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίσουν ιδιωτικές κλινικές του Λεκανοπεδίου, οι οποίες απασχολούν με διάφορους τρόπους πανεπιστημιακούς γιατρούς και οι οποίοι παράλληλα κατέχουν θέση σε κλινική του ΕΣΥ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε πρώτη φάση θα επιβληθούν στις κλινικές πρόστιμα 25 εκατομμυρίων δραχμών, όπως προβλέπει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ