Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση τη Δευτέρα για το πάρκο στο Γουδί

«Αθήνα 2004»

Ολοι οι Αθηναίοι τη Δευτέρα 9 Ιούλη και ώρα 8 μ.μ., στη θέση «Ρυθμός», να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά απαντώντας άμεσα και αγωνιστικά στα σχέδια τσιμεντοποίησης του Πάρκου στο Γουδί. Την παραπάνω πρόσκληση απευθύνει στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με χτεσινή ανακοίνωσή της, για το πάρκο Γουδιού. Την κινητοποίηση οργανώνουν, δημοτικές παρατάξεις και φορείς του Ζωγράφου.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», καταγγέλλει την επιχειρούμενη επιβολή των σχεδίων τσιμεντοποίησης και καταστροφής του πάρκου. «Με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου κινδυνεύει με καταστροφή. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει δημόσια περιουσία για ένα τέτοιο έργο».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση και οι δήμοι Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου, έχουν υποχρέωση όχι μόνο να μη μειωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο σε μια περιοχή που ασφυκτιά από το μπετόν, το νέφος και το κυκλοφοριακό, αλλά αντίθετα να αυξήσουν το πράσινο του λεκανοπεδίου και να σταματήσουν να αποθρασύνουν τους κερδοσκόπους που επιβουλεύονται και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους».

Από την πλευρά της η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», αφού καλεί όλους τους κατοίκους του Ζωγράφου να δηλώσουν το "παρών" στην κινητοποίηση για τη σωτηρία του πάρκου στο Γουδί, θέτει, με ανακοίνωσή της, πέντε καίρια αιτήματα, τα οποία πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν:

Ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου στα 965 στρέμματα, ανοιχτό στο λαό και τη νεολαία. Αμεση απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων. Οχι εκχωρήσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα στα 49 στρέμματα και στο χώρο του «Ρυθμού» από το δήμο του Ζωγράφου. Οχι στην τσιμεντοποίηση και τον τεμαχισμό του χώρου με πρόσχημα τα Ολυμπιακά Εργα. Οχι σε ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια διαχείρισης του χώρου των 965 στρεμμάτων.

Στην ανακοίνωσή της η «Δημοτική Πρωτοβουλία», σημειώνει: «Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες μεθοδικών δημοσιευμάτων με εμπνευστή παρασκηνιακές μεθοδεύσεις επιχειρηματικών ομίλων, για τσιμεντοποίηση του χώρου των 965 στρεμμάτων στο Γουδί. Επικαλούνται, χονδροειδώς προσχηματικά, την αναγκαιότητα ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Γουδί για το μοντέρνο πένταθλο, μπάντμιντον, γήπεδο ΠΑΟ, με χώρους στάθμευσης. Το ζήτημα των δεσμεύσεων - υποσχέσεων για ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου στο Γουδί εμφανίζεται επιτηδευμένα σαν ξεχασμένο και σαν ρομαντική αντίληψη...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ