Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Νέα παράταση για πέντε μήνες

Σημαντική πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων

Να εκμεταλλευτεί προς όφελός της την πεντάμηνη παράταση της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για το Κτήμα Θων έσπευσε χτες η τεχνική εταιρία «Μπ. Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ». Σύμφωνα με την εταιρία, η πεντάμηνη παράταση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, που εξέδωσε στις 2 Ιούλη το ΥΠΕΧΩΔΕ, όχι απλώς δεν αλλάζει τα σχέδια της εταιρίας, αλλά τα επικυρώνει. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η πεντάμηνη παράταση αναστολής αντί ετήσιας, ενισχύει την προσδοκία για την αποδοχή από το ΥΠΕΧΩΔΕ της πρότασης που υπέβαλε η εταιρία μας στις 17.11.2000. Αυτή την πρόταση ο κ. υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει σχολιάσει ευμενώς με δημόσιες δηλώσεις του»...

Ο Μ. Δανδουλάκης, δημοτικός σύμβουλος («Συμπαράταξη για την Αθήνα»), σημειώνει με δήλωσή του στο «Ρ» ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έδωσε 5μηνη παράταση «κάτω από την πίεση των αγώνων των κατοίκων», εφιστώντας παράλληλα την προσοχή τους, αφού ο αγώνας ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία του Μπ. Βωβού ανεβάζει την αξία του ακινήτου σε 7,5 δισ. δρχ., ενώ «βγαίνει και από πάνω», λέγοντας ότι με την πρότασή του, θα δοθεί η δυνατότητα σε δήμο και κυβέρνηση να αναβαθμίσουν άλλες υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η πρότασή μας διασώζει δαπάνη του Δημοσίου ύψους 7,5 δισ. δρχ και πλέον, ποσού αναγκαίου και ικανού να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση περιβαλλοντολογικών επεμβάσεων σε άλλα υποβαθμισμένα σημεία της πόλης των Αθηνών»!

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αθηναίων, «νίπτει τας χείρας του». Η πλειοψηφία του δήμου, ανέβαλε το δημοτικό συμβούλιο που ήταν να συνεδριάσει την περασμένη Πέμπτη, ενώ παράλληλα, επί δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις αρνήθηκε να προχωρήσει σε παράταση της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών. Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Δ. Αβραμόπουλος δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο για να εξυπηρετήσει τα σχέδια του Μπ. Βωβού.

Ο Στ. Δημητριάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων σημείωσε, για το θέμα στο «Ρ»: «Η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για 5μηνη παράταση της αναστολής, είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο αγώνας των κατοίκων έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πρέπει όμως να σημειώσουμε, ότι εμείς θα πολλαπλασιάσουμε τους αγώνες μας για να μη γίνουν πράξη τα εκβιαστικά σχέδια του Μπ. Βωβού».

Πρωτοβουλία Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Σημαντική πρωτοβουλία για τη σωτηρία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας αναλαμβάνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ). Συγκεκριμένα, με χτεσινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΔΣ του αποφάσισε να συγκροτήσει ειδική Ομάδα Εργασίας με στόχο να διερευνήσει ενδελεχώς όλα τα σχετικά προβλήματα και να διατυπώσει απόψεις με σκοπό τη διοργάνωση Ημερίδας για την ανάδειξη του προβλήματος και την υιοθέτηση λύσεων. Για το λόγο αυτό καλεί όλους τους αρχιτέκτονες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ειδική αυτή Ομάδα Εργασίας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωση, «Ελεύθεροι χώροι ζωτικής σημασίας για τη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, όπως π.χ. το κτήμα Θων, η περιοχή στο Γουδί, το άλσος Ριζάρη κλπ. βρίσκονται στο στόχαστρο για αξιοποίηση», ενώ από την άλλη «επιτροπές κατοίκων και φορείς συνεργάζονται για τη διατύπωση εναλλακτικών λύσεων για ολοκληρωμένες αντιμετωπίσεις με στόχο την προάσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ