Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
Για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας

Εικαστική προσφορά Ελλήνων και Σέρβων

Εργο του Μιχάλη Μανουσάκη
Εργο του Μιχάλη Μανουσάκη
Εκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής παρουσιάζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Ελλάδας στην γκαλερί «Τερακότα» στη Θεσσαλονίκη (διάρκεια μέχρι τις 29/1). Στην έκθεση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα χτυπημένα από το ΝΑΤΟ παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, παρουσιάζονται 70 έργα Ελλήνων και Σέρβων καλλιτεχνών, οι οποίοι τα πρόσφεραν αφιλοκερδώς.

Αρχικά η έκθεση παρουσιάστηκε στην Αθήνα και περιλάμβανε 400 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και 70 Σέρβων. Οπως επισημαίνει η Εύα Μελά, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, η έκθεση στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη ημέρα κιόλας της λειτουργίας της, πάει πολύ καλά και τα έσοδα, όπως και τα έσοδα από την έκθεση στην Αθήνα, θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού μηχανήματος, που θα παραδοθεί σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Αλλωστε, με τα έσοδα της προηγούμενης έκθεσης, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες δύο μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για την ανάλυση αίματος σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Οι Ελληνες καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους στη Θεσσαλονίκη είναι οι: Τζούλια Ανδρειάδου, Στέλλα Ανδρουλιδάκη, Κάτια Βαρβάκη, Γιώργος Βλασσόπουλος, Μανώλης Γιανναδάκης, Περικλής Γουλάκος, Γιάννης Γουρζής, Βασίλης Διονυσόπουλος, Μαρινέλα Ζαμπούρα, Μαρία Ζιάκα, Ελένη Θεοφυλάκτου, Γεράσιμος Καραντινός, Μιχάλης Κατζουράκης, Μιχάλης Μανουσάκης, Γιώργος Μήλιος, Εύα Μπέη, Ελένη Μωραϊτου, Τόνια Νικολαϊδου, Λάκης Πατρασκίδης, Χρήστος Σαρακατσιάνος, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Γρηγόρης Σεμιτέκολο, Στέλιος Σκοπελίτης, Σωτήρης Σόρογκας, Μαίρη Σχοινά, Παναγιώτης Τέτσης, Πάνος Φειδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των έργων, που ξεκινούν από τις 15.000 δρχ. και φτάνουν μέχρι τις 400.000 είναι πολύ κατώτερες από την πραγματική τους αξία. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά πλην της Κυριακής από τις 10 πμ έως τις 2.30 μμ, ενώ κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή στο κοινό και από τις 6 έως τις 9 μμ. Η Αίθουσα Τέχνης «Τερακότα» όπου φιλοξενούνται τα έργα των καλλιτεχνών βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 13 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ