Τρίτη 3 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέες επιθέσεις από την πλευρά στρατού - φασιστών

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες οι επιθέσεις ουκρανικών δυνάμεων (στρατού και παραστρατιωτικών ομάδων όπου δρουν οι φασίστες του Δεξιού Τομέα) σε χωριά και πόλεις των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) παραβιάζοντας τη συμφωνία εκεχειρίας της 12 Φλεβάρη φέτος στο Μινσκ. Στόχος έγιναν χτες το χωριό Βεσιλόε στην περιοχή Γιασινοβάταγια του Ντονέτσκ και το προάστιο της πόλης του Ντονέτσκ Κουιμπισέβσκι, όπου τραυματίστηκε ένας κάτοικος. Οπως καταγγέλλουν οι αρχές των πολιτοφυλάκων χρησιμοποιήθηκαν βλήματα 120 χιλιοστών, που, με βάση τη συμφωνία, υποτίθεται ότι είχαν απομακρυνθεί όπως και ατομικά όπλα.

Η επιδεινούμενη κατάσταση ανάγκασε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο οποίος επιτηρεί την εκεχειρία να ζητήσει άμεση σύγκληση της λεγόμενη τριμερούς ομάδας επαφής (εκπροσώπων της κυβέρνησης, των πολιτοφυλάκων και του ΟΑΣΕ).

Χτες το βράδυ, είχε προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της τριμερούς ομάδας επαφής. Ο διαπραγματευτής της ΛΔ Λουγκάνσκ Βλαντισλάβ Ντεϊνέγκο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση του Κιέβου με αυτήν τη στάση και τη χρήση βαρέων όπλων αποδεικνύει ότι δεν είναι έτοιμη για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ