Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 18/11 η επίσκεψη Τσίπρα στην Αγκυρα

Στο «τραπέζι» όλα τα ζητήματα που «καίνε» τα μονοπώλια των δύο χωρών

Την Τετάρτη 18/11 θα πραγματοποιήσει τελικά, όπως ανακοινώθηκε επισήμως χτες, την επίσκεψή του στην Αγκυρα ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Α. Νταβούτογλου.

Επιβεβαιώνοντας ότι το περιεχόμενο των εκεί συζητήσεων με αιχμή το Προσφυγικό, θα αφορά στην πραγματικότητα στο σύνολο των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και των ζητημάτων που «καίνε» τα μονοπώλια των δύο χωρών, η σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει ότι «η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις - με έμφαση στο Προσφυγικό - και στις διμερείς σχέσεις».

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι μια βδομάδα πριν το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία, συνεχίζονται, σε σχεδόν καθημερινή βάση, οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο: Χτες μόνο, 7 τουρκικά αεροσκάφη - τα 2 οπλισμένα - και 1 ελικόπτερο, προχώρησαν σε 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ