Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λαϊκή αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ

Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη στη χτεσινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου

Τη σημασία της απεργίας ως εφ' όλης της ύλης απάντηση στην ένταση των αντεργατικών μέτρων, των μνημονίων και των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Οι φθινοπωρινές προβλέψεις της ΕΕ για ισχνούς ρυθμούς ανάκαμψης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη και την ΕΕ προοιωνίζονται για όλα τα κράτη - μέλη την προώθηση της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων, της επιτήρησης, των μνημονίων, των σαρωτικών αναδιαρθρώσεων με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από πριν.

Στόχος της ΕΕ και των κυβερνήσεων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, είναι η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας στο διεθνή ανταγωνισμό. Οι αποφάσεις της ΕΕ στο Προσφυγικό επιδιώκουν να προμηθεύσουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια με πάμφθηνη εργατική δύναμη που έχουν ανάγκη την περίοδο αυτή.

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση με την προκλητική απαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων από ασφαλιστικές εισφορές κι άλλες επιβαρύνσεις, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για να εξασφαλιστεί η πολύμορφη χρηματοδότηση των μονοπωλίων, φορτώνει τις πλάτες των εργαζομένων, που θα πληρώσουν και πάλι έναν αβάσταχτο λογαριασμό, με εξοντωτική φορολογία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών, κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, πλειστηριασμούς και εξώσεις εργατικών - λαϊκών οικογενειών από την πρώτη κατοικία τους.

Η αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργία στην Ελλάδα αποτελεί απάντηση εφ' όλης της ύλης, βήμα κλιμάκωσης για την ανάκτηση απωλειών, στην κατεύθυνση συνολικής ανατροπής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ευρωενωσιακά κονδύλια για την ενίσχυση των μονοπωλίων και όχι για τις λαϊκές ανάγκες (2019-03-27 00:00:00.0)
Πλαστό το δίλημμα «πρόοδος» - «συντήρηση» (2018-10-25 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων ανεξάρτητα από τη φάση του οικονομικού κύκλου (2018-03-08 00:00:00.0)
Οι λαϊκές θυσίες, προαπαιτούμενα κυβέρνησης - ΕΕ (2017-01-20 00:00:00.0)
Ζητά απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονίων διαρκείας (2014-10-22 00:00:00.0)
Με τον εκβιασμό διακοπής κονδυλίων προωθούνται τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ (2014-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ