Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προτάσεις διαχείρισης του προσφυγικού με βάση τις εκάστοτε ανάγκες του κεφαλαίου

Προτάσεις διαχείρισης του προσφυγικού που βγάζουν λάδι τον ιμπεριαλισμό και την ΕΕ ως λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, και θα αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες από το να εισέρχονται στην ΕΕ (αν δεν έχουν πάρει πρώτα «πράσινο φως» με βάση τις ανάγκες των ευρωενωσιακών μονοπωλίων) κατέθεσε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ). Η συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, με στόχο το συντονισμό τους ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό.

Η Φ. Γεννηματά είπε: «Με καμπάνια που θα γίνει στα παράλια της Τουρκίας με ευθύνη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, θα πρέπει οι πρόσφυγες να πειστούν να μη προχωρήσουν στο επικίνδυνο ταξίδι»...

Πρότεινε «άμεση εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου» με: «Ενημέρωση των προσφύγων για την ανεπάρκεια των δομών υποδοχής στις χώρες προορισμού», «ενημέρωση realtime (σ.σ.: σε πραγματικό χρόνο) για την εξέλιξη του προγράμματος μετεγκατάστασης σε σχέση με τις κενές θέσεις ανά χώρα», «δημιουργία ασφαλούς οδού - και με αερογέφυρα - προς την Ευρώπη για συγκεκριμένο αριθμό οικογενειών προσφύγων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Πρόνοιες που στην πράξη παραπέμπουν σε έναν πιο αυστηρό έλεγχο στο άνοιγμα και το κλείσιμο της «κάνουλας» στις προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές, με βάση τις... «real time» ανάγκες των μονοπωλίων της ΕΕ.

Παράλληλα η Γεννηματά πρόσθεσε πως το πιλοτικό σχέδιο που καταθέτει «σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το ευρύτερο σχέδιο στρατηγικής της ΕΕ στο οποίο περιλαμβάνονται ο έλεγχος των συνόρων και η καταπολέμηση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης, αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων για να μείνουν οι πρόσφυγες κοντά στις εστίες τους».

Παραπέρα, ζήτησε για την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία «γενναία οικονομική Ευρωπαϊκή βοήθεια, ώστε να αναλάβει το δικό της δυσανάλογο μερίδιο της χώρας πρώτης υποδοχής στην υπόθεση των προσφύγων, για να εφαρμοστεί συνολικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ