Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Στενεύουν τα περιθώρια

Η έναρξη του β' γύρου στη φάση των ομίλων στο Eurocup με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής βάζει πλέον για τα καλά τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, ΑΕΚ, Αρη και ΠΑΟΚ, σε λεπτές ισορροπίες όσον αφορά το στόχο της πρόκρισης στο «Last 32» του θεσμού. Τα περιθώρια και για τις τρεις πλέον στενεύουν και η αποφυγή του στραβοπατήματος που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη συνέχεια είναι ο στόχος στις σημερινές υποχρεώσεις.

Η ΑΕΚ, που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, οι οποίες την εκτόξευσαν στη δεύτερη θέση του ομίλου και της πολλαπλασίασαν τις ελπίδες πρόκρισης, θα δοκιμαστεί στο Βόλγκογκραντ κόντρα στην Κράσνι, η οποία την υποχρέωσε σε ήττα στην πρεμιέρα. Απ' το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ η Ενωση έχει ανέβει αγωνιστικά και αποτελεί σαφώς διαφορετική ομάδα απ' την πρώτη κόντρα με τον σημερινό αντίπαλο. Με νίκη σήμερα κόντρα στην ουραγό του ομίλου (1 νίκη, 4 ήττες) η Ενωση ουσιαστικά κλειδώνει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, χαρακτήρισε το παιχνίδι σημαντική ευκαιρία για να πάρει τη νίκη αφού ακολουθεί δύσκολη εκτός έδρας συνέχεια κόντρα στην πρωτοπόρο και ισχυρή Γαλατασεράι και Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ωστόσο επισήμανε πως η Κράσνι παρά τον αρνητικό συντελεστή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Αρης, που προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες σε Τουρκία από την Μπάνβιτ και Αμαλιάδα από τον Κόροιβο, οι οποίες σταμάτησαν το νικηφόρο σερί (7 στα 7) σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα υποδεχθεί την τουρκική Τραμπζοσπόρ σε ένα κομβικό γι' αυτόν παιχνίδι. Σκοπός των «κιτρινόμαυρων» να διατηρήσουν το αήττητο εντός έδρας και να κάνουν ένα σπουδαίο βήμα για να βρεθούν πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης, κόντρα σε έναν αντίπαλο που μοιράζεται το δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Για μεγάλη προσοχή στην άμυνα καθώς αντίπαλος είναι μια εκ των επιθετικότερων ομάδων της διοργάνωσης μίλησε ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Πρίφτης. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η νίκη για την ομάδα του είτε σε πρακτικό είτε σε ψυχολογικό επίπεδο.

Εχοντας αφήσει πίσω τον κακό εαυτό του στο ξεκίνημα και παράλληλα αναπτερώνοντας τις ελπίδες πρόκρισης από τη νίκη επί της Λιετούβος Ρίτας την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις επιτυχίες στην Ουγγαρία κόντρα στη Ζολνόκι. Ο «Δικέφαλος» με αντίπαλο την πρώτη ομάδα σε λάθη στη διοργάνωση, με καλή ψυχολογία και ενισχυμένος με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, θέλει τη νίκη προκειμένου να ξαναμπεί για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρώτο βήμα ψάχνουν ΑΕΚ και Περιστέρι (2020-03-04 00:00:00.0)
Ξεχωρίζει ο αγώνας Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ (2016-02-20 00:00:00.0)
Κρίνονται πολλά για την τριάδα (2015-11-25 00:00:00.0)
Επικίνδυνες αποστολές (2005-11-23 00:00:00.0)
Τρεις στον... αέρα (2004-11-10 00:00:00.0)
Οριακές... αναμετρήσεις (2002-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ