Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Επιστρέφουν την πρόσκληση - πρόκληση

Επιστρέφουν την πρόσκληση οι Αντιστασιακοί και αρνούνται να πάρουν μέρος σε εκδήλωση φιέστα που οργανώνουν η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της στη Νομαρχία Αχαΐας για να απονείμουν μετάλλια στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1940-'45.

Εμείς αρνούμαστε να πάρουμε μέρος σ' αυτή τη φιέστα παρωδία που παίζεται σε βάρος των αγωνιστών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο της ΠΕΑΕΑ Παράρτημα Πάτρας, εξηγώντας πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί προσβολή για μια Ελλάδα με το λαό της ελεύθερο και νοικοκύρη στον τόπο της καθώς η κυβέρνηση τσαλαπατά και βεβηλώνει τα ιδανικά του ΕΑΜ.

Χαρακτηριστικά, τονίζεται: Ολα όσα έχουν συμβεί με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που καταργεί λαϊκές κατακτήσεις σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, με την ενσωμάτωση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, με τη συμμετοχή της χώρας σε επιθέσεις των ιμπεριαλιστών σε γειτονικούς και φίλους λαούς, με την ενεργό συμμετοχή στην εξαγορά των ψευτοηγετών της Σερβίας με 70 δισ. δραχμές, για τα τριάκοντα αργύρια για την παράδοση του πρώην ηγέτη μιας φίλης χώρας, επειδή είχε το ανάστημα να πει όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται να διεκδικήσει από τους Γερμανούς το αναγκαστικό δάνειο και τις επανορθώσεις, όλα αυτά αποτελούν βεβήλωση και τσαλαπάτημα των ιδανικών του ΕΑΜ.

Ας σταματήσει, λοιπόν, αυτές τις προσβολές, δεν τις δεχόμαστε, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ