Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταξικό πρόβλημα τα ναρκωτικά

Συγκέντρωση - συζήτηση διοργάνωσαν χτες η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Συνδικάτα του Πειραιά

«Ούτε κουτόχορτο τρώμε, ούτε χόρτο καπνίζουμε» και είναι σαφές ότι «στον αγώνα δε χωράνε ναρκωτικά» ήταν το σύνθημα της Επιτροπής Νέων Εργαζόμενων Πειραιά στη συγκέντρωση - συζήτηση που έγινε χτες το βράδυ στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά. Μια συζήτηση μακριά από παγκόσμιες ημέρες επετειακού χαρακτήρα, που είχε θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά» και έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων Εργαζομένων Πειραιά, των Συνδικάτων Μετάλλου και Οικοδόμων Πειραιά και της ΠΕΜΕΝ.

Για το βαθύ ταξικό χαρακτήρα του προβλήματος των ναρκωτικών, αφού «η τοξικομανία είναι προϊόν του υπάρχοντος συστήματος» μίλησε ο Κώστας Τραμπαδούρος, θεραπευτής κοινότητας του «18 ΑΝΩ», ο οποίος τόνισε την ανάγκη για διεύρυνση των αγώνων και της αντίστασης του λαού σε καθημερινό επίπεδο. Σχετικά με το διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών τόνισε ότι πρόκειται «για ψευτοδιλήμματα που όχι μόνο δε θα παίξουν κανένα θετικό ρόλο, αλλά αντίθετα οδηγούν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα τους εφήβους, διευρύνοντας τις τάσεις φυγής».

Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος - εγκληματολόγος, εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ, επισήμανε τις ρίζες του κοινωνικο-οικονομικού φαινομένου της τοξικομανίας και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται παρέμβαση σε πρώιμη ηλικία με προγράμματα έγκαιρης παρέμβασης, ενώ ο Ιορδάνης Πουντίδης, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, υπογράμμισε το ρόλο του εργατικού - ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο ζήτημα των ναρκωτικών που πρέπει «να παρεμβαίνει με συνέπεια και συνέχεια», αλλά και το «ρόλο πλασιέ στη μαζική διακίνηση των ουσιών που παίζουν οι πολιτικοί απολογητές».

Για τον αγώνα, τη ζωή και τον έρωτα μακριά από ουσίες τραγούδησαν αμέσως μετά τα μέλη του ροκ συγκροτήματος «Μακρά Τείχη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ