Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΝΔΡΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
Ενα έγκλημα που περιμένει τιμωρία

«Οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ δικάζουν και οι Κουίσλιγκ της Ευρώπης χειροκροτούν» («Ριζοσπάστης», φυλ. 30/6/2001).

Διάβασα στον Τύπο πως η παραπομπή του Σ. Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ήταν ο βασικός όρος για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη διεθνή διάσκεψη «δωρητών» (διάβαζε ληστών) για την οικονομική βοήθεια στη Γιουγκοσλαβία.

Είναι φανερό πως αυτός ο όρος ήταν μια επίμονη απαίτηση των ΗΠΑ, για επίδειξη της δύναμής τους και προειδοποίηση προς τους εταίρους τους να μη σκεφτούν να σηκώσουν κεφάλι. Κι η απαίτηση έγινε πράξη. Ντροπή τους. Αλλά η ντροπή γι' αυτή την αναισχυντία δεν αφορά μόνο την αμερικανική ηγεσία και τους Ευρωπαίους υποτακτικούς της. Πιότερο πέφτει σ' όσους Γιουγκοσλάβους αυτής της τραγικής χώρας πισωρίξανε στο περιθώριο της ιστορίας τους εγκληματικούς και βάρβαρους νατοϊκούς βομβαρδισμούς και τις απάνθρωπες καταστροφικές συνέπειες. Πέφτει σ' όλους εκείνους που ξέχασαν τους χιλιάδες νεκρούς κι ανάπηρους υπερασπιστές της πατρίδας τους και ξεδιάντροπα πούλησαν τον τιμημένο ηγέτη τους και δώσανε χέρι βοήθειας για την άναντρη, γκανγκστερική απαγωγή του, για να πάρουν τα «τριάκοντα» αργύρια της προδοσίας. Κι ακόμα, η ντροπή είναι πιο μεγάλη γιατί δέχτηκαν να μεταφερθεί στη Χάγη σιδηροδέσμιος.

Στην υπόθεση αυτή - όπως γίνεται πάντα - μασκαρέψανε την αλήθεια. Είπαν το μεγαλύτερο ψέμα, πως τάχα ό,τι κάνανε το κάνανε για το συμφέρον του λαού της χώρας αυτής, ενώ είναι φανερό πως στόχος τους ήταν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Αποθρασυμένες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν πετάξει τη μάσκα, δεν κρατάνε μήτε τα πιο απλά προσχήματα, και έχουν ξαπολήσει μια ξέφρενη επίθεση ενάντια στις χώρες και τους λαούς για να επιβάλουν την κυριαρχία τους, την «παγκοσμιοποίηση», τη «νέα τάξη» και τη στυγνή εκμετάλλευση σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι πια φανερό, πως δε σέβονται τη διεθνή νομιμότητα και χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, το ΔΝΤ και το ψευτοδικαστήριο της Χάγης που έχουν στήσει οι ίδιοι για να πραγματοποιούν τα σκοτεινά τους σχέδια. Κι αυτό γίνεται από καιρό. Από την εποχή, που με την επαίσχυντη προδοσία της κλίκας του Γκορμπατσόφ, δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, κι έχει ανοίξει ο δρόμος για την απαράδεκτη βία και τρομοκρατία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κάθε μέρα γινόμαστε θεατές και μάρτυρες της εγκληματικής δράσης των νατοϊκών γερακιών, που με τη σύγχρονη πολεμική μηχανή σκορπάνε το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την ανεργία, την αρρώστια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Κι όλα αυτά τα κάνουν για να εξασφαλίσουν πηγές ενέργειας. Ο στρατηγός Κ.Χ. Κωνσταντινίδης, σε αποκαλυπτικό άρθρο του ξεσκεπάζει τις ΗΠΑ «πως όλα αυτά γίνονται, σήμερα, προς χάριν των εταιριών πετρελαίου Β.Ρ. - AMOCO - ARGO - Chevron και Texaco, που θα εκμεταλλευτούν τους αγωγούς από την Κασπία ως τη Μεσόγειο. Και κυρίως, τους αγωγούς που θα περάσουν από τη Βουλγαρία, τη Furom και την Αλβανία» (εφημ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ημαθίας - Βέροια, φυλ. 28-6-2001). Σ' αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ είχε αντιταχθεί ο Σλ. Μιλόσεβιτς. Γι' αυτό έπρεπε να τον εξουδετερώσουν, να τον συντρίψουν. Και σαν άλλο ιουδαϊκό ιερατείο με απόφαση του σύγχρονου «Καϊάφα» των ΗΠΑ, αφού ματοκύλισαν τη Γιουγκοσλαβία - όπως είχαν κάνει πριν λίγα χρόνια στο Ιράκ - σκαρφίστηκαν και την παραπομπή του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΔΠΔ της Χάγης για τα εγκλήματα που είχαν κάνει οι ίδιοι. Κι όπως γράφει ο «Ρίζος» (φυλ. 30/6/2001) οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ δικάζουν κι οι Κουίσλιγκ της Ευρώπης χειροκροτούν». Ομως, όλοι αυτοί αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν ότι τέτοια εγκλήματα δε μένουν ατιμώρητα. Ξέχασαν, άραγε, την τύχη που είχαν - στο πέρασμα των αιώνων - οι διάφορες αυτοκρατορίες κι οι διάφοροι Χίτλερ, Μουσολίνι και άλλοι δικτάτορες. Ας μη λησμονούν, όλοι αυτοί - κι αυτό αφορά και τους δικούς μας ηγέτες - πως οι καιροί έχουν γυρίσματα. Και πως τούτη τη στιγμή που αυτοί χαίρονται με τα εγκλήματά τους κι οι δικοί μας παριστάνουν κάθε φορά τον Πόντιο Πιλάτο, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην Ελλάδα, διεθνείς προσωπικότητες καλής θέλησης, άνθρωποι προοδευτικοί, τίμιοι και ηθικοί, ιδεολόγοι κομμουνιστές που δεν αποδέχονται αυτές τις βάρβαρες και απάνθρωπες δραστηριότητες των ιμπεριαλιστών, που τις κατακρίνουν και τις καταδικάζουν και αγωνίζονται για ν' αποκαλύψουν τα ψέματά τους, τις απάτες και να προβάλουν την αλήθεια για τη σημερινή κατάσταση. Ακόμα, διαδηλώνουν την αντίθεσή τους σ' αυτές τις συμπεριφορές τους και πως δεν αποδέχονται τις χαλκευμένες ποταπές κατηγορίες ενάντια στο Σλ. Μιλόσεβιτς για εγκλήματα που έχουν διαπράξει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Μα το πιο σημαντικό είναι πως τούτη τη στιγμή οι λαϊκές μάζες, σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν κατανοήσει αυτές τις δραστηριότητες των ιμπεριαλιστικών κύκλων κι έχουν συνειδητοποιήσει τη σημερινή κατάσταση και τους υπεύθυνους γι' αυτή και ξεσηκώνονται με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις ενάντια στους νατοϊκούς τρομοκράτες και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Ας περιμένουν, λοιπόν, οι σημερινοί ψευτοπλανητάρχες και οι εταίροι τους της Ευρώπης, την τιμωρία τους που όπως φαίνεται δε θα αργήσει. Κι ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, πως η «παγκοσμιοποίηση» κι η «νέα τάξη» θα τους οδηγήσει εκεί που οδήγησε και το Χίτλερ και το ναζισμό. Κι ακόμα, ας το καταλάβουν πως οδηγούνται στον καταποντισμό του καπιταλισμού, αφού καθώς γράφει ο Λένιν: «Υστερα από αυτό το τελευταίο στάδιο, του ιμπεριαλισμού, δεν υπάρχει άλλη βαθμίδα ανάπτυξης».


Του
Σταύρου ΚΑΛΦΙΩΤΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ