Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας

Μεγάλη διαδήλωση φορέων της Πάτρας για την γκανγκστερική απαγωγή του Μιλόσεβιτς

Με μια μεγάλη, μαχητική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας απάντησε, προχτές το βράδυ, ο λαός της Αχαΐας στην γκανγκστερική παράδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία ΕΒΕ, την Επιτροπή για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, τη Νομαρχία Αχαΐας, το Δήμο Πατρέων και τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της κυβέρνησης - «Κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» - αλλά και κατά της ΝΑΤΟικής παρουσίας στην περιοχή των Βαλκανίων - «50 χρόνια ΝΑΤΟ, ίδια ιστορία, χούντες-πολέμοι- τρομοκρατία» - απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας και την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Στη συγκέντρωση, που έγινε πριν στο Εργατικό Κέντρο, ο εκπρόσωπος του ΕΚ, Αλέκος Μπάρλος, τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης των λαών και των εργαζομένων ενάντια στην «παγκοσμιοποίηση». Καταδίκασε τη σύλληψη και παράδοση Μιλόσεβιτς και κατήγγειλε το ρόλο των Αμερικανών και Ευρωπαίων, που αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια και την περιοχή αναγορεύοντας τις εθνικιστικές ομάδες σε πολιτικές οντότητες για να επαναχαράξουν τα σύνορα. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Πάτρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να αφυπνιστεί ο λαός ενάντια στην κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Ανδρέας Αντωνόπουλος, αφού χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, κατήγγειλε την απαγωγή Μιλόσεβιτς ως πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, που στόχο έχει τον εκφοβισμό όσων αντιστέκονται στη «νέα τάξη» αλλά και στην ποινικοποίηση της διεθνούς πολιτικής ζωής από τους ιμπεριαλιστές. Ταυτόχρονα, είπε, δείχνει το φόβο των ιμπεριαλιστών μπροστά στις θετικές διεργασίες αλλά και στις κινητοποιήσεις των λαών σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην πολιτική των ιμπεριαλιστών, που βάζουν φωτιά στην περιοχή μας με τη δημιουργία κρατών-προτεκτοράτων και την υπόθαλψη των εθνικιστικών ομάδων. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι όσο το ΝΑΤΟ αλωνίζει στα Βαλκάνια ο πόλεμος είναι η άμεση προοπτική.

Τέλος, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ζήτησε να οξυνθεί η αντιιμπεριαλιστική πάλη με στόχο να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια και τη χώρα μας. Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και να μην προχωρήσουν στη δημιουργία μισθοφορικού στρατού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν να φύγει η ΝΑΤΟική αρμάδα(2009-09-02 00:00:00.0)
Καταψήφισε το ΚΚΕ την έκθεση Μπροκ για τη διεύρυνση(2006-03-17 00:00:00.0)
«Συντονισμένη τρομοκρατική πράξη ιμπεριαλιστών»!(2001-04-03 00:00:00.0)
Μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης(2000-03-24 00:00:00.0)
Στη μάχη της ενημέρωσης και της δράσης(1999-09-12 00:00:00.0)
Στο πλευρό των εξεγερμένων(1997-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ