Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Ωμός ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ η... νέα πολιτική

Με το μαστίγιο της τρομοκρατίας επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει τα αντιλαϊκά και αντιασφαλιστικά μέτρα

Μπορεί η κυβέρνηση να κλίνει την έννοια «διάλογος» σε όλες τις πτώσεις, όμως όταν έρχεται αντιμέτωπη με όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους δείχνει τα αποκρουστικά δόντια του αυταρχισμού.

Ετσι, χτες, τόσο ο υπουργός Εργασίας, Τ. Γιαννίτσης, όσο και ο διοικητής του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριος, φόρεσαν την τήβεννο του δικαστή και αποφάνθηκαν ότι η 48ωρη απεργία αλληλεγγύης στους γιατρούς του ΙΚΑ, που κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) - και η οποία αρχίζει σήμερα - είναι παράνομη. Ο διοικητής του ΙΚΑ με έγγραφό του απειλεί τους γιατρούς με συνέπειες αν πάρουν μέρος στην απεργία.

«Η απεργία μας είναι νόμιμη και απεργούμε γιατί ποινικοποίησαν την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ», δήλωσε στο «Ρ» ο Μ. Καλοκαιρινός, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ενώ ο νομικός σύμβουλος του ΠΙΣ γνωμάτευσε ότι η απεργία του ΠΙΣ είναι και νόμιμη αλλά και ότι οι «γιατροί του ΙΚΑ δεσμεύονται να συμμετάσχουν στην απεργία». Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) κατήγγειλε την απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ και με ανακοίνωσή της καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία του ΠΙΣ τους γιατρούς του Ιδρύματος.

Αργά το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, επήλθε συμφωνία με τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών διοικητικών και υγειονομικών υπαλλήλων των ασφαλιστικών Ταμείων.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ