Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η νέα στρατιωτική φρουρά συνόρων εντείνει την καταστολή, θίγει κυριαρχικά δικαιώματα

Η νέα στρατιωτική φρουρά συνόρων, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εντείνει την καταστολή απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενώ θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών, όπως της Ελλάδας, όπου προωθεί τη συνδιαχείριση του Αιγίου με την Τουρκία, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση για «την απόφαση σχετικά με τη δέσμη μέτρων περί Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία τόνισε τα εξής:

«Η αναβάθμιση της FRONTEX, ή η νέα, στρατιωτική ουσιαστικά, ευρωενωσιακή φρουρά συνόρων, εντείνει την καταστολή ενάντια στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, στα εκατομμύρια προσφύγων - μεταναστών, για να τους ξαναστέλνει πίσω στην κόλαση των πολέμων, την ίδια ώρα που οι ιμπεριαλιστές τους κλιμακώνουν, αυξάνονται οι πρόσφυγες και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη εξαθλιωμένων με φράχτες που υψώνονται στη μια χώρα μετά την άλλη.

Η φύλαξη - διαχείριση των συνόρων περνάει στους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς χωρίς καν συμφωνία των κρατών. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει προώθηση της συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία, αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, με τη σφραγίδα ΕΕ και ΝΑΤΟ, εν μέσω ανταγωνισμών και παζαριών των αστικών τάξεων και των μονοπωλιακών ομίλων.

Τα "έξυπνα σύνορα" της ΕΕ ανοιγοκλείνουν για να εξασφαλίζουν πάμφθηνη εργασία στο κεφάλαιο, πίεση όλων των μισθών προς τα κάτω, πετώντας στον Καιάδα όσους μετανάστες και πρόσφυγες περισσεύουν.

Οι λαοί θα αντισταθούν στη βαρβαρότητα, για να καταργηθούν το Δουβλίνο, η Σένγκεν και η FRONTEX, για ανθρώπινες συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες, άμεση μεταφορά στις χώρες προορισμού τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ