Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση κουκουλοφόρων στον Β. Οικονόμου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης βγήκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Οικονόμου, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί μετά την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, κοντά στο πολιτικό του γραφείο, από ομάδα δέκα τουλάχιστον κουκουλοφόρων και κρανοφόρων.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά, όταν «ήρθαν δέκα "κύριοι" με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια, θα με εκτελέσουν». Ο Β. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχει χτυπήσει πολύ. Ολα τα άλλα είναι θλαστικά».

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Β. Οικονόμου, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν και ως άλλοθι καταστολής».

Προκαλούν οι χρυσαυγίτες

Να σημειωθεί η προκλητική στάση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής της οποίας Χρ. Παππάς, μιλώντας χτες στη Βουλή για το θέμα της επίθεσης στον Β. Οικονόμου, αφενός δήλωσε ότι ο βουλευτής της ΝΔ «θέρισε αυτά που έσπειρε» και αφετέρου αξίωσε να καταδικαστούν και «αυτά που συμβαίνουν σε βάρος της ΧΑ».

Απάντηση στον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, τονίζοντας ότι έρχεται η ρατσιστική, δολοφονική εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον Π. Φύσσα, μαχαιρώνει μετανάστες, στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο κ.ο.κ. και ζητά και τα ρέστα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ