Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτροπή από την ΚΕΔΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Για μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών έκανε λόγο η Ελπ. Παντελάκη στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ

Χωρίς την ελάχιστη νύξη στις αιτίες του προβλήματος των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποφάσισε στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου τη συγκρότηση επιτροπής με σκοπό την επεξεργασία και διατύπωση ενός σχεδίου διαχείρισης του ζητήματος. Η ΚΕΔΕ δεν «είδε» ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στον ξεριζωμό από την πατρίδα τους, αντίθετα επανακατέθεσε την προσήλωσή της στο ρόλο της ΕΕ για τη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.

Ο δήμαρχος Σάμου, Μ. Αγγελόπουλος, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, έκανε λόγο για μη πιστοποιημένες ΜΚΟ που δρουν στο νησί. Ενώ ανέφερε καταγγελίες για πιθανή ύπαρξη γραφείων ευρέσεως εργασίας, που στέλνουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία, υπό την κάλυψη ΜΚΟ.

Παρεμβαίνοντας, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατήγγειλε τη δράση των ΜΚΟ οι οποίες λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης που πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους. Συμπλήρωσε ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται όσο υπάρχουν πόλεμοι και τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα έπρεπε να ζητήσει από την κυβέρνηση να μην υπάρξει καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Υπογράμμισε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη χρησιμοποίηση αθλητικών χώρων οι οποίοι δεν έχουν καμία υποδομή φιλοξενίας. Αντίθετα, τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν κενά ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις ή άδεια στρατόπεδα για σύντομη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και από εκεί απευθείας μεταφορά στους τόπους προορισμού τους. Προειδοποίησε ότι αν δεν καταργηθούν το Δουβλίνο, η Σένγκεν, η νέα Frontex, για την οποία είπε ότι είναι κατασταλτικός μηχανισμός που θα κάνει επαναπροωθήσεις, η χώρα θα μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ