Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Διαφημίζει τις «άριστες» σχέσεις της κυβέρνησης με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα

Την προσήλωση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ, σκιαγράφησε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αρμενία, όπου συναντήθηκε με τους Αρμένιους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών. Ταυτόχρονα, δεν έλειψε η προσπάθεια να ρίχνει γέφυρες και στη Ρωσία, εν μέσω όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Οπως δήλωσε εκεί ο Π. Καμμένος «η ιστορία των λαών μας είναι γραμμένη με αίμα το οποίο χύθηκε από το ίδιο μαχαίρι. Εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του αρμενικού λαού και του ελληνισμού του Πόντου, θα προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους πεθαίνουν. Σ' αυτή τη νέα πραγματικότητα, παρότι η Ελλάδα και η Αρμενία έχουν προχωρήσει μπροστά, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην περιοχή τους. Η Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της και των χωρικών της υδάτων, από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις. Η μισή Κύπρος παραμένει κατεχόμενη από τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Ομως οι Ενοπλες Δυνάμεις μας με άριστη εκπαίδευση, με ανταλλαγή αξιωματικών που εκπαιδεύονται και στις δύο χώρες, με άριστες σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αλλά και τη Ρωσία αποτελούν την εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Ελληνας ΥΕΘΑ, βεβαίως, παρέλειψε να πει ότι τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση διαφημίζει τις άριστες σχέσεις είναι αυτοί που ανέχονται, ή και ενθαρρύνουν την προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας π.χ. τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από μεριάς της Αγκυρας ως «διμερές πρόβλημα».

Οσο για τα περί της Ελλάδας «νησίδα σταθερότητας μέσα σε μια θάλασσα αστάθειας» που παπαγαλίζουν οι Ελληνες κυβερνώντες, προσπαθώντας να καθησυχάσουν το λαό, καμία τέτοια νησίδα δεν μπορεί να υπάρξει, όταν η χώρα και ο λαός μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ