Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΝΗ.-- Πιο φονικές και ζημιογόνες αποδείχθηκαν οι «φυσικές» καταστροφές το 2015 σε σχέση με πέρσι, μολονότι το συνολικό κόστος για τον ασφαλιστικό κλάδο αναμένεται να είναι κατά 8,6% χαμηλότερο φθάνοντας τα 32 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε χτες η «Swiss Re», η μεγαλύτερη διεθνώς αντασφαλιστική εταιρεία (πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία τεραστίων διαστάσεων, που έχει ως πελάτες ασφαλιστικές εταιρείες). Στην ετήσια έκθεση της «Swiss Re» σημειώνεται ότι φέτος σκοτώθηκαν περίπου 26.000 άτομα από καταστροφές, δηλαδή υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με τις απώλειες που καταγράφηκαν το 2014.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Νιγηριανοί αγρότες θα μπορούν να μηνύσουν την πολυεθνική πετρελαϊκή εταιρεία SHELL σε δικαστήριο της Χάγης στην Ολλανδία για ρύπανση των οικιστικών και αγροτικών περιοχών τους από διαρροές σε υπόγειους αγωγούς πετρελαίου της εταιρείας κατά την τριετία 2004 - 2007, ανακοίνωσε ολλανδικό εφετείο στη Χάγη.

ΚΑΪΡΟ.-- Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υπέγραψε χτες δάνειο ύψους μισού δισ. δολαρίων από την Αφρικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με στόχο την κάλυψη ελλειμμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό, που φθάνουν περίπου στο 9% του ΑΕΠ. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν ανακοίνωσε ότι θα γίνουν επενδύσεις ύψους 8 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο και θα της δοθεί βοήθεια για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών την επόμενη πενταετία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Μάρτιν Σκρέλι, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας «Turing Pharmaceuticals», που είχε κάνει σάλο προ μηνών με την απόφασή του να αυξήσει κατά 5.000% την τιμή χαπιών για παρασιτικές ασθένειες, αρνήθηκε χτες τις κατηγορίες για απάτη που του προσάπτουν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές μετά την προχτεσινή σύλληψή του. Στη συνέχεια κατέβαλε εγγύηση 5.000.000 δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

ΚΙΓΚΑΛΙ.-- Περίπου 6.500.000 Ρουαντέζοι κλήθηκαν χτες στις κάλπες για να συμμετάσχουν σε δημοψήφισμα που θα κρίνει εάν ο (επί 15 χρόνια) Πρόεδρος της χώρας, Πολ Καγκάμε, μπορεί να διεκδικήσει για μία ακόμη φορά την εξουσία και να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2017.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ