Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ - ΗΠΑ
Μέτρα ασφαλείας και τρομολαγνεία

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΕΛΓΙΟ.--

«Τροφή» στην τρομολαγνεία που στοχευμένα καλλιεργούν οι αστικές κυβερνήσεις, δίνουν οι σχεδιασμοί των αρχών ενόψει των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων σε διάφορες μεγαλουπόλεις της Δύσης, στον απόηχο «προειδοποιήσεων» και «πληροφοριών» για πιθανές «τρομοκρατικές επιθέσεις».

Στο Λονδίνο, έγινε γνωστό ότι συνολικά 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ στη Νέα Υόρκη πάνω από 5.000 αστυνομικοί εξοπλισμένοι με κάμερες κι ανιχνευτές μετάλλων θα περιπολούν στην Τάιμ Σκουέαρ.

Στο Βέλγιο, χτες ανακοινώθηκε ότι οι δυο ύποπτοι για εμπλοκή σε πιθανό «τρομοκρατικό χτύπημα» οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και αναμενόταν να αποφασιστεί - σύμφωνα με το «Ασοσιέτεντ Πρες» - αν θα παραταθεί έναν ακόμα μήνα η κράτησή τους. Πρόκειται για τον 30χρονο Σαίντ Σουάτι και τον 27χρονο Μοχάμεντ Καράι, που και οι δυο τους είναι μέλη μιας ένωσης μοτοσικλετιστών των Βρυξελλών με το όνομα «Καμικάζι Ράιντερς». Επίσης, χτες το απόγευμα, η αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων ατόμων που σύμφωνα με την εφημερίδα «Λε Σουάρ» ανήκουν στην οργάνωση «Σαρία Βέλγιο» και φέρονται να έχουν επαφές με το «Ισλαμικό Κράτος», την «Αλ Νούσρα» κ.τ.λ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, οι ύποπτοι αυτοί δεν έχουν σχέση με τις τελευταίες πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα στη βελγική πρωτεύουσα.

Τέλος, στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ζήτησε με επιστολή του προς την Κομισιόν να ενισχυθούν οι έλεγχοι των κατόχων συριακών διαβατηρίων, μέσω της βελτίωσης των μηχανημάτων που ανιχνεύουν πλαστά διαβατήρια, θυμίζοντας ότι δύο από τους φερόμενους ως δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της 13ης Νοέμβρη χρησιμοποίησαν τέτοια ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι επιθέσεις «δυστυχώς έδειξαν ότι μερικοί τρομοκράτες σκοπεύουν να μπουν στις χώρες μας και να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις με τη συμμετοχή τους στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές», ανέφερε ο Καζνέβ στην επιστολή του, σύμφωνα με το «Ρόιτερς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ