Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Διαμεσολάβηση για τις σχέσεις με τη Ρωσία ζήτησε ο Νταβούτογλου

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία, εκφράζοντας την επιθυμία της τουρκικής πλευράς για «φυσιολογικές σχέσεις με τη Μόσχα».

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση του Σέρβου Προέδρου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, που ολοκλήρωσε το βράδυ της Τρίτης διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, αφήνονται αιχμές κατά της Αγκυρας, για τις προσπάθειες που καταβάλλει σχετικά με την προώθηση της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνοντας ότι μία τέτοια υπόθεση «είναι ιδιαιτέρως οδυνηρή όταν γίνεται από φίλους».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη σερβική πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από 130 Τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία. Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου, συμφώνησαν μεταξύ άλλων στη σύσταση διακυβερνητικού συμβουλίου αμφοτέρων χωρών και εξέτασαν τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς της Ενέργειας και των Υποδομών.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμμετείχαν, επίσης, σε κοινή οικονομική διάσκεψη Σέρβων και Τούρκων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, αλλά και σε τριμερή συνάντηση κορυφής με τον ομόλογό τους από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ