Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΗΠΑ
«Γκρίνια» ΗΠΑ για ιρανικές δοκιμές στα στενά του Ορμούζ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως πλοία του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο πυραυλικές δοκιμές κοντά στα στρατηγικά Στενά του Ορμούζ (μεταξύ Ιράν και Ομάν) στον Περσικό Κόλπο, θεωρώντας την εξέλιξη ως αφορμή για ένταση στις διμερείς σχέσεις, παρά την αποκλιμάκωση της μεταξύ τους έντασης από την περίοδο επίτευξης της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα τον περασμένο Ιούνη στη Βιέννη.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χτες ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης του Αμερικανικού στρατού, Κάιλ Ράινς, προσθέτοντας ότι από πλοία του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύτηκαν «αρκετοί πύραυλοι σε απόσταση έως 1.370 μέτρα» από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Σ. Τρούμαν», το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Bulkeley» και τη φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, «FS Provence», που έπλεαν στην περιοχή. Ο Ράινς σημείωσε, μάλιστα, ότι οι πυραυλικές δοκιμές ανακοινώθηκαν από τους Ιρανούς μέσω ραδιοκυμάτων μόλις 23 λεπτά προτού αρχίσουν.

Γάλλος στρατιωτικός αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΡ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, σημειώνοντας ωστόσο ότι το συμβάν δεν ήταν διόλου απειλητικό και πως γι' αυτό το λόγο δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ