Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας

Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς και τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σχεδιάζουν και υλοποιούν πρόγραμμα συσκέψεων, συνελεύσεων και κινητοποιήσεων μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό. Ανάμεσα σε άλλα:

-- Συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν σωματεία και συνταξιούχοι χτες. Μοιράστηκε το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, στα καταστήματα και στις υπηρεσίες της περιοχής.

-- Στην Ξάνθη, οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν το Σάββατο εξόρμηση - πικετοφορία στο παζάρι. Σήμερα Τετάρτη προγραμματίζουν: Στις 9.30 π.μ., συγκέντρωση στα δικαστήρια ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία σε «ΚΟΜΟΤΕΞ» και «ΡΟΔΟΠΗ». Στις 11 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ για το Ασφαλιστικό.

-- Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί σε συγκέντρωση - ενημέρωση για το Ασφαλιστικό, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο παλιό Μηχανουργείο.

-- Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ διοργανώνει συσκέψεις: Στην Κοζάνη, σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στην Πτολεμαΐδα, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Σε πλατιά σύσκεψη καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στην Πάτρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (4ος όροφος).

-- Πλατιά σύσκεψη για το Ασφαλιστικό στην οποία αποφασίστηκε σχέδιο δράσης, έγινε τη Δευτέρα στα Γιάννενα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ. Προγραμματίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ (Π. Μελά) αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ. και πικετοφορίες την Παρασκευή 15 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στις γειτονιές της πόλης.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας αύριο Πέμπτη (8 π.μ. έως 10 π.μ.) και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Επίσης, το Σωματείο συμμετέχει στην παγκρήτια συγκέντρωση των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο 16 Γενάρη, στις 12 μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης οργανώνει Γενική Συνέλευση το Σάββατο 16 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ημερίδα για το Ασφαλιστικό διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, το Σάββατο 16 Γενάρη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

-- Σε σύσκεψη καλεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας το Σάββατο 16 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος).

-- Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων σε Αμαλιάδα και Πύργο προχωρούν σε ενημερωτικές συζητήσεις με θέμα το Ασφαλιστικό, την Κυριακή 17 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος).

-- Σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό καλεί η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) την Τρίτη 19 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27).

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης υλοποιεί το παρακάτω πρόγραμμα συσκέψεων: Την Κυριακή 17 Γενάρη, στις 11 π.μ., σύσκεψη επαγγελματιών στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Μαυρολεύκης 17, περιοχή «Παλιό Τέρμα» Πολίχνης). Την Τρίτη 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., σύσκεψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής. Την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη ανέργων στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ