Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Ανασύρει κάλπικα διλήμματα και πλαστές διαχωριστικές γραμμές

Διλήμματα του τύπου «αριστερά - δεξιά», «νεοφιλελεύθεροι - αντινεοφιλελεύθεροι» επιχειρεί να λανσάρει η κυβέρνηση, ενόψει της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης

Ως «λύση που ευνοεί το σύνολο της κοινωνίας» παρουσιάζει η κυβέρνηση τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση για λογαριασμό του κεφαλαίου

Eurokinissi

Ως «λύση που ευνοεί το σύνολο της κοινωνίας» παρουσιάζει η κυβέρνηση τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση για λογαριασμό του κεφαλαίου
Να διαμορφώσει «νέες» κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, καθώς έχουν ξεθωριάσει οι προηγούμενες και αποκαλύπτεται η στρατηγική σύμπλευση των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, επιχειρεί η κυβέρνηση, νεκρανασταίνοντας διλήμματα τύπου «αριστερά - δεξιά», που της χρειάζονται ιδιαίτερα μπροστά στο νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, με κορωνίδα τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος, αλλά και ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αυγής»: «Οικουμενική σούπα τέλος - Αριστερά ή Δεξιά».

Η Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ρ/σ «Real», εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, προσθέτοντας σε μια έμμεση παραδοχή της κοινής όχθης που πατάνε, πως «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει το ρόλο της, είναι εδώ για να συνεισφέρει με προτάσεις ή να συνεισφέρει στα ζητήματα, να συνεισφέρει σ' ένα γόνιμο διάλογο. Αντίθετα, βλέπαμε όλο αυτό το διάστημα μια μεγάλη μάχη για ανάδειξη του προέδρου, που αυτό ήταν και ένα άλλοθι για τη μη διατύπωση προτάσεων και πολιτικών θέσεων».

Μάλιστα, προσπαθώντας να πείσει ότι τέτοιο ρόλο έπαιζε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, η Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «έχουμε ψηφίσει πάρα πολλά άρθρα σε νομοσχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης».

Στο σημείο αυτό επιχείρησε να θέσει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με το «νεοφιλελευθερισμό», αναφέροντας: «Δε θα ήθελα να τολμήσω μια πρόβλεψη της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά και η ΝΔ στην πορεία. Ο κύριος Μητσοτάκης, βεβαίως, δεν είναι "tabula rasa", είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δώσει δείγματα πολιτικής η οποία είναι αρκούντος νεοφιλελεύθερη, μακριά από ό,τι ευαγγελίζεται σήμερα περί κεντροδεξιάς άποψης. Μένει, και θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια, ποια θα αποφασίσουν να είναι η πολιτική γραμμή και η τακτική και η στρατηγική της ΝΔ από εδώ και στο εξής».

«Ολοι ευνοημένοι» από τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό

Αναπαράγοντας, εξάλλου, την απάτη περί «λύσεων που ωφελούν όλη την κοινωνία», κεφάλαιο και εργαζόμενους, η Ολ. Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι «είμαστε εδώ (...) για να δώσουμε ή να μη δώσουμε λύση που να ευνοεί την κοινωνία, να ευνοεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και να κριθούμε εκ του αποτελέσματος». Πηγαίνοντας μάλιστα παραπέρα, πρόσθεσε πως η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό «είναι μία πρόταση που αναδιανέμει υπέρ των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων, εξασφαλίζει βιωσιμότητα στο σύστημα και έχει και μία έννοια δικαίου»!

Απολογήθηκε δε στο κεφάλαιο για τη μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας (που έχουν μειωθεί στο πολλαπλάσιο τα προηγούμενα χρόνια), λέγοντας ότι δεν την επιβαρύνει και πως αυτό θα συνέβαινε «εφόσον ήταν μεγάλες οι ασφαλιστικές εισφορές, μεγάλες οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές (...) Αλλά - όπως είπαν και οι ίδιοι - μία αύξηση η οποία είναι του ύψους των 3 ευρώ ή 7 ευρώ, δεν είναι αυτή που θα διαλύσει την αγορά».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα πλήξουν την αγροτιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως δε βλέπει μεγάλες αντιδράσεις. Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι «στους αγρότες έχουμε χαμηλότερη βάση υπολογισμού της ελάχιστης εισφοράς, απ' ό,τι σε όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους», ότι «υπάρχει και η μεταβατικότητα, αυτή μέχρι το 2020, για να συμβεί αυτό» και πως «εξασφαλίζεται η προστασία των φτωχότερων αγροτών».

Με αφορμή την υπόθεση με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, η κυβερνητική εκπρόσωπος φρόντισε να διαβεβαιώσει ότι «η κυβέρνηση θα διευκολύνει - η πρόθεση είναι να διευκολύνει - την οποιαδήποτε επένδυση για τη χώρα. Θεωρούμε αναγκαίες τις επενδύσεις για την ανάπτυξη».

Σε μια αναφορά, μάλιστα, που αντανακλά το «ζουμί» του ζητήματος, τη διαμάχη δηλαδή μεταξύ διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων, έστειλε ιδιαίτερο σήμα στο τουριστικό κεφάλαιο, σημειώνοντας: «Εμάς μας ενδιαφέρει, βεβαίως, να σωθούν οι θέσεις εργασίας, όπως μας ενδιαφέρει να σωθούν και οι 10.000 θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική, από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Και δεν μπορούμε να το δούμε αυτό - δηλαδή να δούμε τη λειτουργία των Σκουριών, στις οποίες έχουμε όλοι τις γνωστές αντιρρήσεις μας, σε σχέση με την περιβαλλοντική επίπτωση - και να καταργήσουμε τον τουρισμό στη Χαλκιδική».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αυταπάτες και εκφοβισμό απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια (2016-02-03 00:00:00.0)
Αναζητά άλλοθι και συνενόχους για νέες ανατροπές δικαιωμάτων (2015-12-04 00:00:00.0)
Επόμενος στόχος η εργοδοτική εισφοραπαλλαγή (2010-01-05 00:00:00.0)
ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ακυρώνοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα (2009-12-23 00:00:00.0)
Οχι κοινωνική πολιτική σε βάρος του ΙΚΑ (1997-10-25 00:00:00.0)
Αυξημένα χαράτσια για μειωμένες συντάξεις! (1996-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ