Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Επαφές στο εξωτερικό για ζητούμενα του κεφαλαίου

Σειρά επαφών στο εξωτερικό θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας να στηριχτεί η ανάκαμψη των κερδών του εγχώριου κεφαλαίου και να στηθούν δίαυλοι με μονοπώλια άλλων κρατών.

Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 15/1 επισκέπτεται τη Μόσχα, ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία θα τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορά της. Στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Πρ. Παυλόπουλος θα έχει μεθαύριο ανεπίσημη συνάντηση με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλ. Πούτιν, στο πλαίσιο της πολυδιαφημισμένης «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της κυβέρνησης, που επιχειρεί να παίξει με όσα περισσότερα ιμπεριαλιστικά κέντρα μπορεί, πάντα προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς φυσικά να αμφισβητεί τη στοίχιση της χώρας στον ευρωατλαντικό άξονα.

Ακολούθως, ο Πρ. Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του, Γ. Γκάουγκ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκ. Μέρκελ. Αναμένεται να συζητηθούν η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, η πορεία της πρώτης «αξιολόγησης» και το Προσφυγικό.

Επειτα, ο Πρ. Παυλόπουλος αναμένεται να μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, όπου παρουσία και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι.

Αργότερα, τέλος, αναμένεται επίσκεψη του Πρ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της περιλάλητης τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, προκειμένου να προωθηθούν μπίζνες του εγχώριου κεφαλαίου με άλλα μονοπώλια της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ