Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΡΚΙΖΑ
Συγκέντρωση για τη σωτηρία της παραλίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλιακή πλατεία Βάρκιζας (απέναντι από το ESPLANADE) πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιουλίου 2001 και ώρα 8.30 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της Παραλίας Σαρωνικού, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Βάρης - Βάρκιζας. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν οι Αντώνης Μιχαηλίδης και Γιώργος Κωτούλας.

Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η θυγατρική εταιρία του ΕΟΤ, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ), μεθοδεύει την εκποίηση της παραλίας Σαρωνικού σε πανίσχυρα ιδιωτικά συμφέροντα για την πιο άγρια τσιμεντοποίηση και την πιο στυγνή εμπορευματοποίηση». Γεγονότα που πιστοποιούνται από τη στιγμή που η ΕΤΑ εισέρχεται στο Χρηματιστήριο, εκποιώντας μέχρι και το 49% - σε πρώτη φάση - των μετοχών της.

«Η προκήρυξη του εν εξελίξει διαγωνισμού», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, «για την άμεση παραχώρηση των ακτών Αλίμου, Α` και Β` Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας, προβλέπει ότι οι Ακτές θα φιλοξενήσουν μπαρ, φαστ - φουντ, πάρτι, συναυλίες, ξενοδοχειακές και διαφημιστικές υπηρεσίες, καθώς και άλλες προσοδοφόρες δραστηριότητες, που θα προτείνει ο επενδυτής». Και επισημαίνει: «Το μνημόνιο που υπογράφτηκε ανάμεσα στην ΕΤΑ και τη δημοτική αρχή είναι κενό περιεχομένου και δε δεσμεύει τον επενδυτή ως προς τις χρήσεις της Ακτής. Το μνημόνιο δεν είναι παρά ο "Δούρειος Ιππος" για την άλωση της παραλίας».

Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία της Ελλάδας έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα κολοσσιαίο ξενοδοχείων, 2.000 κλινών, στη Φασκομηλιά.

«Ολα αυτά», καταλήγει το δελτίο Τύπου, «για μας, σημαίνουν καταστροφή του περιβάλλοντος και υποβάθμιση της ζωής μας. Αποκοπή της πόλης από τη θάλασσα και αποκλεισμό μας από την παραλία. Αύξηση του κυκλοφοριακού χάους, του καυσαερίου και του θορύβου. Αύξηση των ατυχημάτων, της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ