Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπονομεύεται η πάλη των θεραπευτικών κοινοτήτων

Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κύκλος των αντιδράσεων που προκάλεσε η ρατσιστική και προκλητική απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με την οποία πετάει στο δρόμο το Συμβουλευτικό Σταθμό Ενηλίκων και τη Μονάδα Εφήβων και Νέων του «18 ΑΝΩ», από το κτίριο στην οδό Ασκληπιού 19. Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο αποτελεί κληροδότημα του «Ευαγγελισμού», και η εκδίωξη γίνεται με το πρόσχημα της «ομαλοποίησης» της καλής λειτουργίας της πολυκατοικίας!

Απαράδεκτη και ρατσιστική χαρακτηρίζει την απόφαση και η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών Σωματείων και Συνταξιούχων Σωματείων Πειραιά - ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της. «Η συγκεκριμένη απόφαση υπονομεύει την πάλη των θεραπευτικών κοινοτήτων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από το ΔΣ του "Ευαγγελισμού" που είναι ενταγμένος στο ΕΣΥ, καθώς και από άλλους δημόσιους φορείς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των εμπόρων των ναρκωτικών και του θανάτου, για τη δημιουργία «γκέτο», για να οδηγηθούν χιλιάδες νέοι στο κοινωνικό περιθώριο, να κοπεί κάθε δεσμός με τη ζωή.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απαιτήσουν να μην υλοποιηθεί και να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου.

Ακόμη, ζητάει από το υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους, καθώς και την παραχώρηση όλων των άδειων διαμερισμάτων του κτιρίου, στο κληροδότημα του «Ευαγγελισμού», για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Συμβουλευτικού Σταθμού Ενηλίκων και της Μονάδας Εφήβων και Νέων του 18 ΑΝΩ.

«Ο συνεχής αγώνας για την απεξάρτηση από όλα τα ναρκωτικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων, για ριζικές αλλαγές που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των ιδανικών της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δημιουργίας για κοινωνική πρόοδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δώστε δυνατότητες για απεξάρτηση (2002-06-26 00:00:00.0)
Νέα δοκιμασία για τα παιδιά (2002-03-30 00:00:00.0)
Οχι στην εκδίωξη της μονάδας απεξάρτησης (2001-07-18 00:00:00.0)
«Στροφή» με έργο ζωής (2000-12-20 00:00:00.0)
Προεκλογική... εξάρτηση της κυβέρνησης! (1999-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ